• Informacje na temat:

    halibut z czosnkiem

Przepisy na temat: halibut z czosnkiem
  • Makaron wstążki z wolno gotowanym halibutem

    ...cytrynowej. Smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj makaron i halibuta. Podgrzewaj, aż całość będzie gorąca. Posyp natką i koperkiem.

  • Bardzo dobra ryba.

  • Halibut w ziołach

    ...kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać(...)Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko...

  • Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.

  • Halibut w ziołach

    ...kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać(...)Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko...

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki białego wina 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 2. Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por...

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje(...) łódeczki świetnie smakują z marokańskim rozmarynem oraz cebulą z USA. Miłośnicy ziemniaków w mundurkach docenią połączenie jogurtu naturalnego z kminkiem, natką pietruszki, czosnkiem i ostrą papryką...

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

Artykuły na temat: halibut z czosnkiem
  • Halibut w ziołach

    ...kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać(...)Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko...

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Zaskakujące produkty obniżą cholesterol

    ...znacznie się obniżył. Wypróbuj pyszną pastę do pieczywa: fasolkę z puszki zmiksuj z oliwą, czosnkiem i ulubionymi ziołami. 2. Dynia przez cały rok Wiesz, że jest beztłuszczowa i niskokaloryczna, ale...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Ryba rybie nierówna

    .... Ilość kwasów omega- 3 w każdej rybie jest inna. Im jej mięso tłustsze, tym ich więcej. Najkorzystniej wypadają ryby morskie, np. łosoś, halibut, śledź makrela, sardynka, szprot itp. Najmniej kwasów(...) posypmy ją ziołami, np. tymiankiem, rozmarynem, kolendrą, natką pietruszki, koperkiem czy czosnkiem. Gotowe panierowane produkty rybne mają sporo mąki, cukru, soli, polepszaczy smaku, tłuszczów trans...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Obiad z brokułem

    .... halibut, flądra, 2 łyżki mąki, 1 cytryna, tłuczony czerwony pieprz. Brokuła podzielić na różyczki. Gotować 3 minuty we wrzącej, posolonej wodzie. Przelać zimną wodą, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, drobno(...) nim cebulę z czosnkiem. Dodać brokuły i ziemniaki. Chwilę razem dusić. Posypać cukrem. Zalać bulionem warzywnym. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 20 minut...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Zdrowa i piękna dzięki darom morza

    ...i regulując ciśnienie krwi. Zawartość kwasów omega- 3 jest różna w zależności od gatunku ryb. Największa jest w dorszach, morszczukach, halibutach, tuńczykach, śledziach i makrelach. Ale w sklepie(...) gotowych kapsułek z kwasami tłuszczowymi omega-3. Jeżeli ponadto dietę wzbogacisz czosnkiem, zwiększysz jego dobroczynny wpływ na serce. Taka mieszanka gwarantuje bowiem obniżenie ryzyka powstawania...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...