• Informacje na temat:

    halibut w sosie ziołowym

Przepisy na temat: halibut w sosie ziołowym
  • Błyskawiczne szaszłyki

    ..., halibut, makrela. Świetne będą także np. duże krewetki lub kalmary. Pyszne dodatki: Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażany, cebulę, pieczarki nadziewamy na patyczki na surowo. Kalafiory, brokuły, buraki...

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

  • Góra białka, omega-3 i witaminy A. Krótko zapiekany halibut w sosie szpinakowym, opcjonalnie z dodatkiem brokułów.

  • Bardzo dobra ryba.

  • pełnowartościowe białko, wit D3, B6 i potas - atlantyckie żródło zdrowia :) z dodatkiem warzyw na parze i lekkiego (bez mąki, bułki itd) sosu brokułowego

  • Bardzo smaczne roladki wieprzowe, duszone w ziołowym sosie, podane z ziemniakami i surówką warzywną.

  • Soczyste i smaczne danie- POLECAM!

  • Soczysty kurczak w śmietanowym sosie z ziołami to smaczny i szybki obiad dla całej rodziny.

  • Wątróbkę często jadłam jako dziecko – w wersji smażonej i z cebulą. Nie powiem, żebym za nią przepadała. Teraz jako osoba dorosła robię ją bardzo często, zwłaszcza że sposobów podania może być mnóstwo. Moje danie jest bardzo smaczne, z dużą ilością warzyw i ziół, dzięki czemu potrawa jest bardzo smakowita :)

Artykuły na temat: halibut w sosie ziołowym
  • Jak zapobiegać osteoporozie

    ...kaloryczne, dlatego 2 plastry dziennie wystarczą. 2. Witamina D. Zapotrzebowanie na nią częściowo pokrywa dieta bogata m.in. w jaja (3 razy w tygodniu), morskie ryby, takie jak łosoś, makrela, halibut, śledzie, ryby w puszce, np. sardynki, tuńczyk i szprotki w sosie własnym lub pomidorowym (nie w oleju!). Wybierając np. sardynki z puszki, zjadajmy je ze szkieletem, bo głównie on zawiera wapń...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...maksymalnie dwie filiżanki dziennie. Dwa-trzy razy w tygodniu spożywać należy algi i ryby o białym mięsie (takie jak dorsz, flądra, halibut, okoń morski, stynka, sola). Dania makrobiotyczne przygotowywać...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    .... Fasolka szparagowa gotowana na parze. Warzywa surowe i gotowane możesz doprawić sosem ziołowym. Przygotowuje się go miksując: oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, sól i łyżkę posiekanej, świeżej(...), gruszki, kozie sery, masło. • Produkty zalecane: Mięso: np. cielęcina, wołowina, wątróbka; ryby: dorsz, halibut, makrela oraz owoce morza, sól jodowana, brokuły, szpinak, kapusta, pietruszka...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Odkryj bogactwo ziołowej kuchni! Czymże byłaby najlepsza strawa, gdyby nie dodać do niej szczypty ziół? Kolorowy dodatek ucieszy oko, a podniebienie uraduje wyrazisty smak. W stu przepisach z wykorzystaniem bazylii, natki pietruszki, cząbru i innych znanych od tysiącleci ziół pokazano jak właściwie dobrane przyprawy sprawiają, iż najdrobniejsze posiłki, wspaniałe dania główne, pyszne dipy oraz napoje nabierają wyjątkowego charakteru! "Zioła w kuchni stosowano od wielu tysiącleci. Od kiedy...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Stres? Zmęczenie? A może zmagasz się z bezsennością? Na szczęście nie musisz biec do apteki, aby poradzić sobie z tymi problemami. W każdym z tych przypadków możesz sięgnąć po odpowiednią herbatkę ziołową. Fot. 123RF/Picsel Jeśli zmagasz się ze spadkiem formy i czujesz, że twój organizm nie działa tak jak powinien, możesz sięgnąć po syntetyczne suplementy diety lub  innego rodzaju farmaceutyki, mające pomóc nam w takich sytuacjach. Jednak czy aby na pewno jest to konieczne? W końcu Matka...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...