• Informacje na temat:

    halibut w pomidorach

Przepisy na temat: halibut w pomidorach
  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki białego wina 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 2. Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por...

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...własnej kuchni. Podpowiadamy, jak łączyć przyprawy i zioła z popularnymi produktami. Dania warzywne Polacy kochają kuchnię włoską, a ta głównie opiera się na pomidorach. Idealny sos pomidorowy(...) intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje...

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Pokażę wam moją dietę

    .... Napój podawaj w szklankach garnirowanych świeżą miętą. Miętę należy oczywiście na końcu zjeść. Lunch Dorsz w tygrysim mleku - Składniki: 1 kg dorsza lub halibuta (filet), pół papryki chili...

  • Bardzo dobra ryba.

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

Artykuły na temat: halibut w pomidorach
  • Nie żałuj kurkumy

    ...w wołowinie i wieprzowinie, a także warzywach: szpinaku, bakłażanach i pomidorach. Znajdziesz ją również w owocach: gruszkach i ananasach.  Bogate w histaminę są owoce morza, pokarmy fermentujące (kiszonki(...) zmniejszenie bólu, obrzęków i sztywności stawów.  Najlepszym ich źródłem są tłuste ryby morskie: tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki, makrela, halibut. Liczne badania naukowe potwierdziły, że spożywanie...

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Co jeść, gdy bardzo bolą cię stawy

    ...tłuste ryby morskie: tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki, makrela, halibut. Liczne badania naukowe potwierdziły, że spożywanie tłustych ryb co najmniej 2 razy w tygodniu (w ilości około 80-120 g) ma kluczowe(...): szpinaku, bakłażanach i pomidorach. Znajdziesz ją również w owocach: gruszkach i ananasach. Bogate w histaminę są owoce morza, pokarmy fermentujące (kiszonki), długo dojrzewające, np. sery, suszone...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Co jeść, gdy choruje się na refluks żołądkowy?

    ..., woda albo 5 biszkoptów, kakao. Obiad Zupa marchewkowa z jogurtem z gałką muszkatołową, kurczak z brokułami, ziemniaki, kompot albo krem z buraków z natką, halibut pieczony, kasza jęczmienna...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...jogurtem z gałką muszkatołową, indyk pieczony, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot. Albo: zupa-krem z buraków z natką pietruszki, halibut pieczony w papilocie, kasza...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Ile jodu naprawdę potrzebujemy?

    ...? Ryby i owoce morza: Najwięcej jodu zawierają dorsz (110 μg w 100 g), mintaj (103 μg), halibut (52 μg), wędzona makrela (40 μg), wędzony łosoś (30 μg ), sardynki w pomidorach (25 μg) oraz tuńczyk...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...