• Informacje na temat:

    halibut w pomarańczach

Przepisy na temat: halibut w pomarańczach
  • Bardzo dobra ryba.

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

  • Kasia poleca, więc nic nie pozostaje. Rybka zrobiona.

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • Podpatrzyłam ten deser u koleżanki,zrobiłam na urodziny męża i zrobił wrażenie na gościach (a największą radochę miała moja koleżanka)

  • Prosty sposób na szybkie i smaczne danie rybne

Artykuły na temat: halibut w pomarańczach
  • Skóra ładna, bo odżywiona

    ...kwasów omega-3. Jedz więc co najmniej raz w tygodniu łososia, tuńczyka, makrelę, sardynki, halibuta czy śledzie. Kwasów omega-3 dostarczają nam też orzechy, siemię lniane oraz oleje roślinne. Z kolei...

  • Wszyscy wiemy, że pomarańcze to prawdziwa bomba witaminowa. W jednej średniej pomarańczy jest 100 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Co jeszcze kryje się w tym owocu, który najlepiej jeść zimą? Co może zmienić jedna pomarańcza dziennie?       fot. 123RF.COM Co siedzi w pomarańczy? Witamina C to antyoksydant, zwalczający działanie wolnych rodników, utleniających komórki organizmu i prowadzących do ich niszczenia i starzenia się. Ta witamina korzystnie wpływa na stan skóry,...

  • Dekalog zdrowej diety

    ...twojego organizmu, powinnaś serwować rybę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Najbardziej wskazane są: sardynki, szprotki, śledź, makrela, dorsz, halibut, różowy łosoś i biały tuńczyk. Wypróbuj: Łosoś...

  • Jak smakują podróże? W pierwszej odsłonie podróży kulinarnych po krajach basenu Morza Śródziemnego zapraszamy na… pomarańcze. Dania bazujące na tych owocach można przygotować zarówno na przystawkę, obiad czy deser. Trzy miejsca, trzy przepisy pełne pomarańczy. Włochy na przystawkę - Pierwszym przystankiem podróży będzie Rzym i Park Savello, zwany kiedyś Ogrodem Pomarańczy. Tutaj Fellini nakręcił część Nocy Cabirii i to z tarasu tego parku rozciąga się widok na Tybr, Trastevere i Forum...

  • Dobra dieta, piękny uśmiech

    ...swojego smyka prawidłową mineralizację, często proponuj mu tłuste ryby morskie, takie jak łosoś, śledź, halibut, makrela czy tuńczyk. Gdy malec nie ma ochoty ich jeść, skonsultuj się z lekarzem. Być może...

  • Sernik, który urzeka smakiem i aromatem. Pomysł na połączenie pomarańczy i białej czekolady to strzał w dziesiątkę! Zobacz przygotowanie sernika krok po kroku. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl. Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ..., gruszki, kozie sery, masło. • Produkty zalecane: Mięso: np. cielęcina, wołowina, wątróbka; ryby: dorsz, halibut, makrela oraz owoce morza, sól jodowana, brokuły, szpinak, kapusta, pietruszka...

  • Masz czasem wrażenie, że w twojej kuchni wieje nudą, potrawy ciągle smakują tak samo, a menu jest przewidywalne do bólu? Mamy na to 10 bardzo prostych i szybkich sposobów. Zobacz, jak za pomocą produktów dostępnych na co dzień można urozmaicić swoje kulinarne eksperymenty!   Sposób nr 1: Kawa Nie, nie mamy na myśli filiżanki kawy do śniadania. Zmielona kawa może być po prostu kolejną „przyprawą" do stosowania w kuchni. W gotowanych potrawach można używać „surowej" kawy, jednak jeśli...

  • Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych stołach w tym miesiącu w wielu różnych smakowych połączeniach i kulinarnych rolach. Fot. 123RF/Picsel „Burak bywa niedoceniany, traktowany po macoszemu, często widziany jest jedynie w roli nieco już niemodnego dodatku do obiadu. A szkoda - bo okazuje się, że może on grać w kuchni pierwsze skrzypce! Oczywiście - odpowiednio przyrządzony", opowiada...

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...