• Informacje na temat:

    halibut w mleku

Przepisy na temat: halibut w mleku
  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    ...minut. Czas przygotowania: ok. 70 minut Jaką rybę wybrać? Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz - mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz...

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Pokażę wam moją dietę

    .... Napój podawaj w szklankach garnirowanych świeżą miętą. Miętę należy oczywiście na końcu zjeść. Lunch Dorsz w tygrysim mleku - Składniki: 1 kg dorsza lub halibuta (filet), pół papryki chili...

  • Bardzo dobra ryba.

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

  • Kasia poleca, więc nic nie pozostaje. Rybka zrobiona.

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

Artykuły na temat: halibut w mleku
  • Co jeść, gdy choruje się na refluks żołądkowy?

    ...z pomidorem i szczypiorkiem, kromka razowca, sałata, kawa albo kasza manna na mleku kokosowym z bananem i jabłkiem, herbata. Drugie śniadanie Koktajl na kefirze z bananem, szpinakiem i cynamonem, woda albo 5 biszkoptów, kakao. Obiad Zupa marchewkowa z jogurtem z gałką muszkatołową, kurczak z brokułami, ziemniaki, kompot albo krem z buraków z natką, halibut pieczony, kasza jęczmienna...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    Śniadanie  Omlet z dodatkiem jogurtu oraz pomidorem i szczypiorkiem, kromka chleba razowego, sałata, kawa zbożowa z mlekiem. Albo: kasza manna na mleku kokosowym z bananem i jabłkiem, biała kawa(...) jogurtem z gałką muszkatołową, indyk pieczony, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot. Albo: zupa-krem z buraków z natką pietruszki, halibut pieczony w papilocie, kasza...

  • Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czasie coraz częściej słyszymy o tym, że groźne bakterie salmonelli mogą znajdować się nawet w sałacie. Czy jest się czego bać? Fot. 123RF W ostatnim czasie australijskie społeczeństwo zelektryzowała informacja dotycząca paczkowanej sałaty, która miała zostać skażona bakteriami salmonelli. W związku z odnotowaniem co najmniej zwiększonej ilości...

  • Kiepsko się czujesz? Pomoże ryba

    ...(najlepsze to halibut, śledź, makrela i łosoś) i  w  owocach morza, jajkach, mleku, dobrej jakości żółtym serze. Wśród warzyw i owoców wybieraj soję, awokado, szpinak, szparagi i  banany. Ze względu na...

  • Metalami ciężkimi nazywamy grupę metali i półmetali o dużej gęstości - najczęściej o właściwościach toksycznych dla człowieka. Pierwiastki te mogą przedostawać się do organizmu ze środowiska lub wraz z żywnością. Niestety, mogą się kumulować w tkankach. To w rybach jest najwięcej metali ciężkich. Fot. 123RF.COM/PICSEL Źródłem metali ciężkich w żywności jest zanieczyszczone środowisko - gleba, woda i powietrze. Mogą być produktami spalania, szczególnie węgla, ropy naftowej (rtęć) czy...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ...trans. Dlatego po każdym smażeniu trzeba wymienić olej. Tłuszcze trans występują też naturalnie. Niewielkie ich ilości są w maśle, żółtym serze, tłustym mleku. Nieco więcej w mięsie wołowym. Wieprzowina i kurczak też zawierają tłuszcze trans, ale w mniejszej ilości. Warto je zastąpić produktami ze zdrowym tłuszczem. Jego źródła to: ryby z zimnych mórz (łosoś, makrela, halibut, śledzie), oliwa...

  • Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych stołach w tym miesiącu w wielu różnych smakowych połączeniach i kulinarnych rolach. Fot. 123RF/Picsel „Burak bywa niedoceniany, traktowany po macoszemu, często widziany jest jedynie w roli nieco już niemodnego dodatku do obiadu. A szkoda - bo okazuje się, że może on grać w kuchni pierwsze skrzypce! Oczywiście - odpowiednio przyrządzony", opowiada...

  • Bakterie dyktują nastrój

    ...karmienie piersią, nie tylko ze względu na optymalny skład odżywczy mleka matki, ale i na obecność bakterii. Okazuje się, że ich skład w mleku matki zmienia się wraz z dojrzewaniem układu immunologicznego(...): halibut, śledź, łosoś, makrela. Aby pokryć zapotrzebowanie organizmu, trzeba zjadać co najmniej dwie 150-gramowe porcje ryb tygodniowo. - Omega-3 występują także w wodorostach, nasionach lnianych...

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½...