• Informacje na temat:

    halibut szybki

Przepisy na temat: halibut szybki
  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Góra białka, omega-3 i witaminy A. Krótko zapiekany halibut w sosie szpinakowym, opcjonalnie z dodatkiem brokułów.

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • Bardzo dobra ryba.

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

Artykuły na temat: halibut szybki
  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    ...wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...

  • Pozbądź się oponki

    ...chronią przed wieloma chorobami. Potrafią też zmniejszać ilość tłuszczu wisceralnego. Sięgaj więc po łososia, makrelę, śledzia, sardynki i halibuta. Pij ocet jabłkowy Zawiera kwas spalający(...) i pogłębił się oddech. Może to być pływanie, jazda na rowerze, szybki marsz. Minimum 3 razy w tygodniu przez pół godz. W walce z tłuszczem pomaga też całkowity post raz lub dwa razy w tygodniu. Po kilku...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Ile jodu naprawdę potrzebujemy?

    ...- nie tylko na choroby, ale także... stres; - zbyt szybkie przybieranie na wadze - jest konsekwencją spadku tempa przemiany materii; - zniekształcenie obwodu szyi i powstanie tzw. wola - organizm(...)? Ryby i owoce morza: Najwięcej jodu zawierają dorsz (110 μg w 100 g), mintaj (103 μg), halibut (52 μg), wędzona makrela (40 μg), wędzony łosoś (30 μg ), sardynki w pomidorach (25 μg) oraz tuńczyk...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Skóra ładna, bo odżywiona

    ...kwasów omega-3. Jedz więc co najmniej raz w tygodniu łososia, tuńczyka, makrelę, sardynki, halibuta czy śledzie. Kwasów omega-3 dostarczają nam też orzechy, siemię lniane oraz oleje roślinne. Z kolei...

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ..., trudno ich uniknąć. Narażone na ich spożywanie są osoby sięgające po gotowe produkty. Tłuszcze trans zawiera większość zupek z torebki, "szybkich" makaronów, przemysłowych wypieków. W związku z tym(...). Wieprzowina i kurczak też zawierają tłuszcze trans, ale w mniejszej ilości. Warto je zastąpić produktami ze zdrowym tłuszczem. Jego źródła to: ryby z zimnych mórz (łosoś, makrela, halibut, śledzie), oliwa...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...