• Informacje na temat:

    halibut po gdyńsku

Przepisy na temat: halibut po gdyńsku
  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Bardzo dobra ryba.

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Sprawdzony przepis na "Halibut z warzywami. Po 12. miesiącu"

  • Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób lub czerwone mięso. Dodatkowo halibut zawiera sporo kwasów omega-3, potas, selen, fosfor oraz witaminy z grupy B, a także cenną witaminę D. Dzisiaj zapraszam na jego niezwykle soczystą i finezyjną odsłonę, której smaku dodaje serowo - pieczarkowa kołderka, a także aromatyczny tymianek.

  • Idealna ryba na piątkowy obiad.

  • Wypróbowany przepis na "Gdyński karp z dymkami"

  • Dzisiaj ryba w roli głównej w towarzystwie warzyw i lekkiego dipu musztardowego. Zapraszam na filety z halibuta owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Połączenie delikatnej ryby z wyrazistością tradycyjnej włoskiej szynki oraz rozpływający się w ustach serowy środek to połączenie, które trzeba wypróbować. Całość świetnie komponuje się z musztardowym dipem na bazie jogurtu oraz zdrową porcją duszonych warzyw.

Artykuły na temat: halibut po gdyńsku
  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe półki piwami...

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności przyzwyczajeń...

  • Nie pij wody, nie odkładaj łyżki na stół, jedz wszystko, co dostaniesz - nakazy obowiązujące podczas wieczerzy wigilijnej, od wieków zapewniały ludziom zdrowie i pomyślność. Boże Narodzenie kojarzy nam się nie tylko z rodzinną atmosferą i wspólnym spędzaniem czasu, ale przede wszystkim ze wspaniałym jedzeniem. Przysmaki podawane podczas tej wyjątkowej wieczerzy, jadamy zwykle tylko raz w roku. Nie odkładaj łyżki Pokarmy spożywane w czasie wieczerzy wigilijnej mają znaczenie symboliczne....

  • Jak Polska długa i szeroka przy wielkanocnym stole wszyscy podzielimy się jajkiem, ale niektórych potraw skosztujemy tylko w wybranych regionach. Zobacz, jakie dania znajdziesz na stołach w różnych częściach Polski? W dawnych czasach wygląd stołu wielkanocnego - co w pewnym sensie jest oczywiste, zależał od zamożności domu. Inaczej wyglądał stół wielkanocny chłopa, szlachcica, magnata i mieszczanina. W biedniejszych domach do kościoła zanosiło się jedynie chleb, kiełbasę, trochę mięsa i jaj,...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com   Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem świątecznych...

  • Jak schudnąć po 40?” to odpowiedź na światową rewolucję w podejściu do trybu życia, w którym dobrze budowana motywacja prowadzi do stabilnego gubienia wagi i zachowania młodego, pięknego wyglądu Autorka wierzy, że czytelniczki pokochają jej metodę trzydziestu dni, bo została ona stworzona z miłości do wszystkich kobiet - tych, które zna i tych, które poznają ją dzięki tej lekturze. - Słowo „dieta" znaczy dla nas zazwyczaj „wyrzeczenie". Tymczasem książka Agnieszki Mielczarek pokazuje, że...

  • Okres wakacyjnych wyjazdów w pełni. Sieć indyjskich restauracji Ganesh przygotowała na ten czas ciekawą propozycję dla wszystkich entuzjastów podróży i egzotycznych smaków. Na uczestników czeka wiele cennych kulinarnych nagród, na czele z 50-procentową zniżką do wszystkich lokali sieci - na zawsze! Konkurs pod hasłem „Tour de Ganesh" potrwa do końca września.   Ganesh to jedyna w Polsce sieć indyjskich restauracji, założona w 2006 roku w Łodzi przez Tapindera Sharmę. W ramach marki działa...

  • Już 4.06.2009 po raz szósty w Polsce odbędzię się święto francuskiej sztuki kulinarnej "Apertif po francusku"! Aperitif to Święto francuskiej sztuki kulinarnej oraz francuskiej kultury obchodzone corocznie w czerwcu, w ponad 20 krajach świata. Jego ideą jest promowanie przyjemności spędzania czasu w gronie znajomych, przy lampce dobrego wina, na świeżym powietrzu, w przededniu lata, kiedy tego typu imprezy cieszą się szczególną popularnością. Patronem imprezy jest Rząd Francuski. Na gości...