• Informacje na temat:

    halibut pieczony z czosnkiem

Przepisy na temat: halibut pieczony z czosnkiem
  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.

  • Bardzo dobra ryba.

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Pyszny kalafior dla wszystkich, którym znudził się ugotowany.

  • Góra białka, omega-3 i witaminy A. Krótko zapiekany halibut w sosie szpinakowym, opcjonalnie z dodatkiem brokułów.

Artykuły na temat: halibut pieczony z czosnkiem
  • Tłuszcze w diecie

    ...płuc. Dlatego ryby morskie jedzmy przynajmniej 2 razy w tygodniu. Wybierajmy łososia, dorsza, morszczuka, halibuta, solę, płastugę, miecznika, makrelę oraz śledzia. W kwasy omega-3 bogate są: pestki...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Tłuszcze w diecie antyrakowej

    ...prostaty, piersi oraz płuc. Dlatego ryby morskie jedzmy przynajmniej 2 razy w tygodniu. Wybierajmy łososia, dorsza, morszczuka, halibuta, solę, płastugę, miecznika, makrelę oraz śledzia. W kwasy omega...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Śródziemnomorskie lato

    ...czereśniowe, dojrzałe, lecz nie za miękkie. Płucząc kapary usuniesz z nich sól, ale nie słony aromat. Podawaj z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.   Składniki na 6 porcji: 6 filetów z halibuta bez(...) Gregorio.   Pesce in Acqua Pazza (Halibut w szalonej wodzie) Danie typowe dla regionu Kampanii i kuchni neapolitańskiej. Wszystko zależy od ryby doskonałej jakości, którą ugotujemy...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Bezsenna kraina

    ...wyspie Vestvågøya. Zatrzymuję się na kilka dni. Gospodarze Ada i Daniel - polsko-słowackie małżeństwo, które prowadzi tu biuro podróży Lofoten Diving - zapraszają na kolację. Świeżutki halibut(...) kilkukilogramowego halibuta i opowiada, że rybakom trafiają się nawet 80-kilogramowe sztuki. Po połowie niespodzianka - chrzest na "lofociarza". Gospodarze wciskają mi kubek z tranem: - Przegryź suszonym...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    .... Obiad: Łosoś z gałązką rozmarynu, pieczony w folii.Brokuł gotowany na parze. Sałata zielona, z pomidorami, ogórkami i zielonąpapryką, doprawiona oliwą i octem balsamicznym. Filiżanka zielonej herbaty(...), gruszki, kozie sery, masło. • Produkty zalecane: Mięso: np. cielęcina, wołowina, wątróbka; ryby: dorsz, halibut, makrela oraz owoce morza, sól jodowana, brokuły, szpinak, kapusta, pietruszka...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...