• Informacje na temat:

    halibut pieczony w całości

Przepisy na temat: halibut pieczony w całości
Artykuły na temat: halibut pieczony w całości
  • Ryby mają głos

    ...niewielką ilością śluzu, czerwone skrzela. Dlatego świeżość ryby najłatwiej ocenić wtedy, gdy kupujesz ją w całości. Wolisz filety? Naciśnij mięso palcem - powinno być sprężyste i jędrne (nie może się(...) szprotki i sardynki w całości? Ciesz się: większość wapnia i fosforu gromadzi się w ościach ryb. Minusy konserw: zawierają dużo soli. Za to dzięki pasteryzacji mają mniej konserwantów niż ryby...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Śródziemnomorskie lato

    ...czereśniowe, dojrzałe, lecz nie za miękkie. Płucząc kapary usuniesz z nich sól, ale nie słony aromat. Podawaj z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.   Składniki na 6 porcji: 6 filetów z halibuta bez(...) świetnie pasuje do tuńczyka, pieczonego lub marynowanego w oleju, do udźca baraniego w całości, pokrojonego w plastry lub w formie szaszłyku, a także do szynki prosciutto. Składniki na 6-8 porcji...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Dalej niż Północ

    ...gawędziarski popis: opowiada o ojcu rybaku, który złowił tu kiedyś rekordowej wielkości halibuta (60 kg!), o białych niedźwiedziach, które, jak zapewnia, naprawdę chodziły kiedyś po Tromsø, i o rybach(...) naczynie w całości wyrabiane z jednego kawałka drewna. ● Pobaw się z fokami w Centrum Arktyczym Polaria. Można je tam obserwować również pod wodą. Niemal całe wielkie akwarium otoczone jest szkłem...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...wtedy wlej olej rzepakowy lub kukurydziany albo oliwę (najwyżej dwie łyżki!). - Warzywa i owoce obieraj cienko, bo najwięcej witamin jest pod skórką. Myj je w całości, dopiero potem krój - by nie(...) o to, by klienci byli zainteresowani ich produktami i na opakowaniach drukują przepisy, jak można je wykorzystać. - Przynajmniej dwa razy w tygodniu na obiad serwuj rybę morską, np. łososia, halibuta...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...