• Informacje na temat:

    halibut na parze

Przepisy na temat: halibut na parze
  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Sprawdzony przepis na "Halibut z warzywami. Po 12. miesiącu"

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

  • pełnowartościowe białko, wit D3, B6 i potas - atlantyckie żródło zdrowia :) z dodatkiem warzyw na parze i lekkiego (bez mąki, bułki itd) sosu brokułowego

  • Bardzo dobra ryba.

  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

Artykuły na temat: halibut na parze
  • Masz nadciśnienie? Uważaj na wędzone ryby

    Ryby należy jeść. Można je piec, gotować na parze bądź wędzić. Choć niektórzy uważają, że ostatni sposób nie należy do najzdrowszych, jak przekonuje Tadeusz Barowicz, wędzone ryby można jeść, ale nie częściej niż raz w tygodniu. Ograniczyć je powinny osoby z nadciśnieniem.

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Łagodzimy objawy niedoczynności tarczycy

    ...jest do dobrej pracy tarczycy, a przy niedoczynności występuje jego niedobór. Zamiast czerwonego mięsa 3 razy w tygodniu zjedz rybę morską. Może być to np. dorsz, makrela, halibut, tuńczyk, flądra itp. Ryby mają trzy potrzebne tarczycy składniki - jod, kwasy omega-3 i witaminę D. Ważne! Sporo jodu ucieka podczas gotowania, dlatego rybę najlepiej przygotować na parze. Pij 2 szklanki naparu...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • DASH: Kuracja dla sercowców

    ...gotowane (najlepiej na parze). Ile: 4-5 porcji na dobę. Porcja to: 1/2 szkl. surowych lub ugotowanych warzyw, 1/2 szkl. soku warzywnego. Owoce: świeże, mrożone, suszone. Ile: 4-5 porcji. Porcja to: 1 średni owoc (np. jabłko), 2 łyżki suszonych owoców, 1/2 szklanki mrożonych owoców, 1 mała szklanka soku świeżo wyciskanego. n Ryby morskie: łosoś, dorsz, tuńczyk, halibut. Ile: 2-4 porcje w tygodniu...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Dieta zapobiegająca rakowi piersi

    ...z szafranu niszczy komórki raka piersi. 3. Kwasy omega-3 Tłuste ryby jedz co najmniej 2 razy tygodniowo. Oprócz łososia dużo kwasów omega-3 zawierają halibut i makrela. Zamiast smażyć, gotuj je na parze lub piecz w folii. 4. Orzechy - nie wszystkie Masz w rodzinie przypadki raka piersi? Unikaj orzechów brazylijskich. Mają dużo selenu zwiększającego ryzyko u pań z genetyczną skłonnością do...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

  • Dlaczego kobiety łysieją? Poznaj najczęstsze przyczyny

    ...także produkty zwierzęce m.in. mięso królika, łosoś, halibut, pstrąg, cielęcina czy… wątroba wieprzowa. Całość warto dopełnić suplementacją kwasami Omega-3. 3 miesiące po ciąży Jedną z częstszych(...) włosów i ich gęstość.   – Jeśli w parze z wypadaniem włosów idzie chroniczne zmęczenie, zawroty głowy, bóle głowy, bladość skóry, cery czy nieustannie zimne ręce i dłonie warto wykonać morfologię krwi...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...