• Informacje na temat:

    halibut koperkowy

Przepisy na temat: halibut koperkowy
  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Sos koperkowy to dodatek do wielu potraw. Dobrze smakuje z ziemniakami, a także z rożnego rodzaju mięsami.

  • Sos koperkowy przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny To znakomity dodatek do dań z kurczaka pulpetów ,ryb ,jajek

  • Witam, w mojej kuchni dosyć rzadko przygotowuje sos do ziemniaków. Wyjątkiem jest sos koperkowy, który bardzo lubię. A teraz kiedy koperek już pojawił się w ogrodzie moich Rodziców musiałam go zrobić. Do tego świeże ziemniaczki, jajka i mamy obiad idealny. :)

  • Super dodatek do drugiego dania.

  • Sałatka z przepisu teściowej. Szybka, łatwa i smaczna.

  • Jest to prosty w wykonaniu sos.Smakuje wymienicie z jajami ugotowanymi na twardo jaki i także jest rewelacyjnym akompaniamentem do mięs.

  • Błyskawicznie się robi, idealnie nadaje się do rybki.

Artykuły na temat: halibut koperkowy
  • Ryby -  bezcenny skarb z morskiej głębiny

    ...najlepiej sprawdzają się: sos koperkowy, śmietanowy, cytrynowy lub beszamelowy. Pamiętajmy dodać ulubiony składnik warzywny do ryb, to ułatwi wprowadzenie jej do stałej diety naszego dziecka. Jeśli nie(...) ryby morskie jak i słodkowodne. Podawajmy ryby chude tj. dorsza, mintaja, morszczuka czy sandacza, oraz tłuste łososia, halibuta, śledzia czy makrelę. Aby zachęcić waszą pociechę do jedzenia ryb przed...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o wielkim sukcesie kulinarnym, lub spektakularnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią przyprawy. Te występują pod postacią zmielonych na proszek...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując listę ryb, które świetnie sprawdzą się na wigilijnej kolacji. Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie powojenny minister...

  • Aktywność fizyczna bez bólu i dobra forma w dużej mierze zależą od tego, co kładziemy sobie na talerzu. Pamiętajmy jednak, że niektóre produkty zapobiegają chorobom stawów, a inne nasilają ich dolegliwości. Co zatem jeść, by im pomóc i zachować pełną sprawność ruchową na długie lata? Wystarczą niewielkie zmiany w diecie. Fot. 123RF/Picsel Jak każda dieta, również ta w przypadku zachowania zdrowych stawów musi być w pełni zbilansowana w celu dostarczenia wszystkich niezbędnych składników...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych stołach w tym miesiącu w wielu różnych smakowych połączeniach i kulinarnych rolach. Fot. 123RF/Picsel „Burak bywa niedoceniany, traktowany po macoszemu, często widziany jest jedynie w roli nieco już niemodnego dodatku do obiadu. A szkoda - bo okazuje się, że może on grać w kuchni pierwsze skrzypce! Oczywiście - odpowiednio przyrządzony", opowiada...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...