• Informacje na temat:

    halibut gotowany na parze

Przepisy na temat: halibut gotowany na parze
  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

  • Przepis mojej mamy na smaczne pierogi na obiad.

  • Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

  • Pyszne na drugie danie lub słodki podwieczorek. Z braku owoców użyliśmy dżemu. Troszkę czasochłonne, ale od czasu do czasu naprawdę warto się pobawić. Przepis zaczerpnięty ze starej, poczciwej "Kuchni polskiej", nieco zmodyfikowany.

  • pełnowartościowe białko, wit D3, B6 i potas - atlantyckie żródło zdrowia :) z dodatkiem warzyw na parze i lekkiego (bez mąki, bułki itd) sosu brokułowego

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Przepis jak przygotować jajecznice na parze.

Artykuły na temat: halibut gotowany na parze
  • Masz nadciśnienie? Uważaj na wędzone ryby

    Ryby należy jeść. Można je piec, gotować na parze bądź wędzić. Choć niektórzy uważają, że ostatni sposób nie należy do najzdrowszych, jak przekonuje Tadeusz Barowicz, wędzone ryby można jeść, ale nie częściej niż raz w tygodniu. Ograniczyć je powinny osoby z nadciśnieniem.

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ..., chorób serca. Dlatego zamiast smażenia i pieczenia wybierajmy duszenie i gotowanie, najlepiej na parze. Gotowanie Podczas tej obróbki produktów też możemy stracić wiele składników odżywczych, np...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • DASH: Kuracja dla sercowców

    ...gotowane (najlepiej na parze). Ile: 4-5 porcji na dobę. Porcja to: 1/2 szkl. surowych lub ugotowanych warzyw, 1/2 szkl. soku warzywnego. Owoce: świeże, mrożone, suszone. Ile: 4-5 porcji. Porcja to: 1 średni owoc (np. jabłko), 2 łyżki suszonych owoców, 1/2 szklanki mrożonych owoców, 1 mała szklanka soku świeżo wyciskanego. n Ryby morskie: łosoś, dorsz, tuńczyk, halibut. Ile: 2-4 porcje w tygodniu...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką ;-) Zapraszamy do oglądania!

  • Dieta zapobiegająca rakowi piersi

    ...z szafranu niszczy komórki raka piersi. 3. Kwasy omega-3 Tłuste ryby jedz co najmniej 2 razy tygodniowo. Oprócz łososia dużo kwasów omega-3 zawierają halibut i makrela. Zamiast smażyć, gotuj je na parze lub piecz w folii. 4. Orzechy - nie wszystkie Masz w rodzinie przypadki raka piersi? Unikaj orzechów brazylijskich. Mają dużo selenu zwiększającego ryzyko u pań z genetyczną skłonnością do...

  • Domek letniskowy na działce to świetne miejsce na gotowanie przysmaków "prosto z krzaczka". Urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker umożliwia sprawne i wygodne gotowanie, nawet na kempingu, w ogrodzie czy na tarasie. Zobaczcie, co mówią o nim osoby, które z niego korzystają! Czy gotowanie na wakacjach może być przyjemnością?   Fot. Philips Multicooker Pani Alina ceni Multicookera za to, że może z niego korzystać na działce: "Multicookera używam w moim małym domku letniskowym na...

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ...popełniamy, przyrządzając dania z ryb, jest ich smażenie. Najlepsze dla ryby jest pieczenie lub gotowanie na parze. Można ją też grillować. Zdecydowanie odradzane jest jednak smażenie tradycyjnym(...) cieplnej, dlatego im krótszy czas i niższa temperatura smażenia, tym wyższa wartość odżywcza ryb. W większości są produktem niskokalorycznym (z wyjątkiem halibuta, łososia i śledzia), zalecanym...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie dolewamy mleko i...