• Informacje na temat:

    gyros z czerwoną kapustą

Przepisy na temat: gyros z czerwoną kapustą
  • Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. wymieszać z przyprawą do gyrosa i pozostawić na 2 godz. w chłodnym miejscu. Cebulę, paprykę, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę w paski. W salaterce kolejno układać: mięso, cebulę, 1/2 puszki kukurydzy, paprykę, 1/2 ketchupu, ogórki, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 ketchupu, majonez, kapustę pekińską. Życzę smacznego! :) Przyślij nam przepis na twoją...

  • Jest smaczne i lekko strawne.

  • Przygotowanie Wszystkie składniki sałatki układamy warstwami, kolejność jest następująca: dwie piersi z kurczaka gotujemy a następnie lekko podsmażamy z przyprawą do gyros i pieprzem, 3 cebulki kroimy w kosteczkę i sparzamy, 5-6 ogórków konserwowych kroimy w kosteczkę, paprykę konserwową kroimy w kostkę, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, mały słoiczek majonezu...

  • Danie to jest bardzo sytne może tm najeść 6 albo i węiencej osób

  • Znakomita sałatka na imprezę bądź do domu z sycącym kurczakiem

  • Smaczna sałatka z kurczakiem, idealna na imprezę. Prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • Zupa z czerwoną kapustą

  • GYROS TO POTRAWA,KTÓRA NA IMPREZACH ,,ZNIKA,,JAKO PIERWSZA

  • Kolejny przepis z cyklu ,nie marnujemy jedzenia...Ostało nam się czerwonej kapusty ,więc trzeba było wykorzystać. Łazanki są zawsze pyszne.

  • Domowa wersja gyrosa ... sprawdzona na wielu imprezach.

Artykuły na temat: gyros z czerwoną kapustą
  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    ...sałatki! W czasie karnawałowej zabawy najlepiej sprawdzi się pożywna przystawka z kurczakiem, czyli popularny gyros. Aby przygotować ten przysmak, należy pokroić w kostkę 3 filety z kurczaka(...). W naczyniu układamy warstwami: mięso, ogórki, pomidory, kukurydzę i dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY . Pyszną sałatkę podajemy w salaterkach i posypujemy kapustą pekińską. Smacznego! Więcej...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    ...sałatki! W czasie karnawałowej zabawy najlepiej sprawdzi się pożywna przystawka z kurczakiem, czyli popularny gyros. Aby przygotować ten przysmak, należy pokroić w kostkę 3 filety z kurczaka(...). W naczyniu układamy warstwami: mięso, ogórki, pomidory, kukurydzę i dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY . Pyszną sałatkę podajemy w salaterkach i posypujemy kapustą pekińską. Smacznego! Więcej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Z powodu zabiegania i zapracowania często nie mamy czasu na gotowanie. Zamiast tego stołujemy się w barach szybkiej obsługi lub jeśli znajdziemy 20 minut czasu więcej idziemy do baru z chińskim jedzeniem lub na pizzę. Może zamiast tego warto zainteresować się produktami mrożonymi domowej jakości? Firma ANITA wprowadza na rynek nową markę pyz i pierogów - Pyza Polska. To dobra wiadomość dla koneserów, a tych w Polsce nie brakuje. Badania wskazują, że na mrożone przysmaki przeznaczamy już 2,3...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszne, ale i bardzo zdrowe. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...