• Informacje na temat:

    gulasz z papryką i ogórkami

Przepisy na temat: gulasz z papryką i ogórkami
  • Wiedeński "gulasz dorożkarski" z knedlami z bułki

    Gulasz fiakra to klasyka wiedeńskiej kuchni. Podawany z knedlami z bułki (Semmelknödeln, knedle bawarskie) smakuje naprawdę wyśmienicie!

  • Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych.

  • Gulasz wyśmienity - przysłała Mieczysława

    Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Rozgrzać margarynę w rondlu i obsmażyć mięso.Wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, ciągle mieszając. Gdy cebula uzyska złoty kolor, wlać goracy bulion, wsypać kminek, pieprz, szczyptę cynamonu, sól i dusić pod przykryciem. Marchew pokroić w cieńkie plasterki, ananasa na spore kawałki, a paprykę w paski, dodać do gulaszu, gdy mięso będzie prawie miękkie...

  • Doskonały obiad na każdy dzień,a przede wszystkim smakuje mojej córce:)

  • Strogonow z indyka

    ...rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Oprósz je solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule i pieczarki. Ponownie włóż mięso. Oprósz całość mąką. Dołóż koncentrat. Krótko zasmaż. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 25 minut.  3. Ogórki kwaszone grubo zetrzyj. Pomidory oczyść z pestek, miąższ pokrój w kosteczkę. Gulasz wymieszaj z pomidorami i ogórkami...

  • A może tak na rozgrzanie gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek i warzywa konserwowych. Wyszedł pyszny, sycący można go jeść łyżkami. Mięsożercy będą zachwyceni. Do tego pajda chleba i obiad mamy gotowy.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Polewaj sosem w trakcie pieczenia.   Gulasz w dyni 1. Umyte mięso pokrój, przypraw solą, pieprzem, słodką papryką w proszku. Dodaj musztardę i olej(...) czosnkiem, solą, pieprzem, odrobiną cynamonu, kminu, oregano, słodką i ostrą papryką w proszku. Dodaj miód lub cukier i polej oliwą. Skrop sokiem z limonki i cytryny. Dodaj tequilę lub wódkę, dokładnie...

  • Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"

  • Wiosenne przepisy z nutką orientu

    ...z Bliskiego Wschodu. Gulasz pomidorowy z ciecierzycą Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen) 70 dag szynki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili(...) nadziewane papryką zielony ogórek puszka gotowanego bobiku (np. marki Jasmeen) 2 duże pomidory 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sok z cytryny sól  natka pietruszki...

  • Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"

Artykuły na temat: gulasz z papryką i ogórkami
  • Gulasz z fasolą

    Przygotowanie Fasolkę pokroić na kawałki, obgotować 4 min, odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na frytki, zmieszać z 2 łyżkami oleju, posypać suszoną papryką. Piec 30 min w temp. 200°C. Jogurt zmieszać ze startym czosnkiem i ogórkiem, doprawić.  Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawą, smażyć na oleju 5 min. Dodać pomidorki, pokrojoną paprykę, chili i fasolkę, smażyć 5 min. Zdjąć...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zapraszam na sobotni obiad - danie - gulasz po wegiersku, placki ziemniaczane

    Od razu zaznaczam, ze przepis nie jest moj. Dostalam go od osoby, ktora bardzo cenie tutaj na dziennikach... a w ogole jak sie dowiedzialam przepis jest autorstwa Anieli Rubinstein. Skorzystalam, jest znakomity, dziekuje ci dziennikowiczko i polecam dalej. Skorzystalam tez z sugesti laczenia 2 gatunkow mies wieprzowego i wolowego. Tradycyjny gulasz wegierski jest tylko na wolowym miesie ale...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym bólom głowy?

    Śniadanie Kuskus z awokado, natką, pomidorem, oliwą, woda z cytryną albo racuchy z mlekiem migdałowym, jabłkami i cynamonem, herbata. Drugie śniadanie Kromka razowca z łososiem wędzonym, jajkiem, szczypiorkiem, herbata albo omlet z dwóch jaj z natką, ogórek, herbata.  Obiad  Zupa wiosenna, gulasz z kurczaka, papryki i brokułów, kasza jaglana, ogórek kiszony, kompot albo zupa marchewkowa...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...