• Informacje na temat:

    gulasz z marchewka i cebula

Przepisy na temat: gulasz z marchewka i cebula
  • Gulasz z marchewką

    Syci na długo!

  • Smaczne i łatwe danie lecz dlugo trzeba na nie czekac.

  • Gulasz wieprzowo - wołowy z marchewką i dynią

    ..., pokrój w plastry. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj dynię i marchew, smaż pięć minut. 2. Warzywa włóż do garnka z mięsem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Gulasz gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę zalej zimną wodą, wymieszaj, wlej do gulaszu, zagotuj. Gulasz podawaj w wydrążonych dyniach lub na talerzach.

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Gulasz rybny biały z chrustem z szynki dojrzewającej

    Składniki: Szynka Dojrzewająca np. firmy Gzella (4 cienkie plasterki na porcję zupy) marchewka 1 szt. pietruszka 1 szt. seler ½ średniej szt. cebula 2 szt. olej rzepakowy 50ml(...) całości i na wolnym ogniu poddusić przez 2 -3 minuty. 4. Gotowy gulasz przełożyć na talerze, na wierzchu umieścić zrumienione na patelni plastry szynki. Danie posypać porem pokrojonym w cieniutkie...

  • Bardzo szybko, łatwo się robi.

  • Gulasz z szynki

    ...godziny. Po tym czasie dodaj musztardę, masło, sól i śmietanę. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli gulasz jest zbyt rzadki, zagęść łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody. 

  • Dobre danie na obiad .

  • Fasolowy kociołek z marchewką

    .... Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut. Pod koniec dodaj osączoną białą i czerwoną fasolę.  3. Gulasz przypraw solą, pieprzem, suszonym majerankiem oraz słodką...

  • Gulasz zainspirowany wiosną

Artykuły na temat: gulasz z marchewka i cebula
  • Gulasz z warzywami

    Składniki na 4 porcje 75 dag ziemniaków, 2-3 łodygi selera naciowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 marchewka, 15 dag świeżego szpinaku, 7 rzodkiewek, 3/4 l bulionu warzywnego, 20 dag serka ricotta, 2 dag startego parmezanu, 2 dag mąki pszennej, 1 jajko, ½ pęczka szczypiorku, olej do smażenia, sól, pieprz Przygotowanie Szczypiorek drobno posiekaj. 5 umytych rzodkiewek pokrój w bardzo drobną...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Węgierski gulasz

    Do gulaszu możesz dodać ziemniaki, będzie bardziej syty.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Gulasz z ziołami

    ...mięso i połowę szczypiorku, doprowadzamy do wrzenia. Gulasz posypujemy szczypiorkiem i podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniakami.  Zobacz także:

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz z fasolą

    Składniki na 3-4 porcje: 30 dag czerwonej fasoli, 30 dag białej fasoli, np. Jaś karłowy, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 małe marchewki, 60 dag pomidorów krojonych z puszki, 2 łodygi selera naciowego, 1 papryczka chili, olej do smażenia, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Fasolę białą i czerwoną wypłucz pod bieżącą wodą, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Ostry gulasz wołowy z soją

    ...  Składniki: 2 ząbki czosnku Złamany na dwie części korzeń imbiru Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli 1 posiekana cebula 2 średnie pokrojone marchewki Kilogram duszonej wołowiny pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów 1 litr bulionu warzywnego  2 łyżki pasty chili 1 łyżka sosu z ziaren soi 1 łyżka ciemnego sos sojowy 2 łyżeczki brązowego cukru 1 pęczek...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...