• Informacje na temat:

    gulasz z majonezem

Przepisy na temat: gulasz z majonezem
  • Chrupiące grzanki serowe

    Smakowity dodatek do gulaszu...

  • Połówki kurzego jajka z majonezem posypane szczypiorkiem.

  • Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

    ...z majonezem i posiekaną natką pietruszki.  Mus z wątróbki 1. Żurawinę zalej wodą i odstaw. Wątróbki opłucz zimną wodą. Osusz, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na oleju zrumień pokrojoną(...) z żurawiną i listkami bazylii. Gulasz grzybowy 1. Mięso umyj, pokrój w kostkę. Natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pozostaw na kilka godzin. Obtocz...

  • Gdy zostaje mi majonez robię ten placek.

  • Karkówka na trzy sposoby

    Dyniowy gulasz na białym winie Sposób przygotowania 1. Karkówkę umyj, wytrzyj do sucha, potem pokrój w kostkę. Mięso opórsz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Przyprawy dobrze wetrzyj(...).  4. Ok. 15 minut przed końcem duszenia dodaj dynię i zmiksowane pomidory. Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej do gulaszu. Ponownie zagotuj i przypraw do smaku solą i pieprzem.   Steki siekane...

  • Nie myślałam, że dodatek majonezu do ciasta może przynieść taki efekt :) Musicie wypróbować :)

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    ...w zamrażarce. Najlepiej zamrozić je w dniu zakupu. Jeśli chcemy zamrozić samodzielnie przygotowane posiłki np. gulasz czy potrawkę, pod żadnym pozorem nie należy dodawać do nich ryżu, makaronu czy(...). W zamrażarce możesz też śmiało trzymać gotowe ciasto np. na pizzę czy szarlotkę.  Mrożenie owoców i warzyw Zdarza się, że bigos czy gulasz po rozmrożeniu jest jeszcze smaczniejszy. W przypadku...

  • Prosta, puszysta babka z dodatkiem majonezu, którego w wypieku w ogóle nie czuć. Dobrze sprawdzi się na Wielkanocnym stole.

  • Niebo w buziuni;)

  • majonez w babce brzmi trochę dziwnie... ;), ale jest bardzo łatwa w wykonaniu i smakuje wyśmienicie :)

Artykuły na temat: gulasz z majonezem
  • Ziemniaki z gulaszem

    ...z gulaszem...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Szarym dniom na przekór

    ...w temp. 200°C przez ok. 30 minut.  Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Gulasz wieprzowy z cukinią 1. Mięso umyć, pokroić w dużą  kostkę. Cebulę obrać, posiekać. 2. Olej rozgrzać na(...)). 4. Cukinię, kukurydzę i tymianek  dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Wymieszać śmietanę z mąką, dodać do gulaszu, by  go zagęścić. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...majonezem - sojowym lub przygotowanym z aquafaby (zalewa z ciecierzycy konserwowej). Z dań na ciepło świetnie sprawdzą się w święta przeróżne, gęste i aromatyczne gulasze wegańskie z fasolą czy...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Księga smaków: Kukurydza

    .... Ziarna kukurydzy dodajemy do sałatek, robimy z nich gulasze, zupy i zapiekanki. Włoska polenta Zagotuj 2 litry wody z łyżką soli. Powoli wsypuj 30 dag mąki kukurydzianej, cały czas mieszając...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Magda Gessler walczy o zdrowie

    Mięsa, bigosy, gulasze, desery. Tak wygląda codzienność Magdy Gessler (60), która przemierza Polskę, realizując Kuchenne rewolucje. Próbowanie takiej różnorodności potraw pociąga za sobą poważne konsekwencje. - Magda utyła ostatnio kilkanaście kilogramów, a ponieważ źle się czuła, miała zawroty głowy i skarżyła się na ból nóg, poszła do lekarza. Usłyszała, że musi schudnąć co najmniej 15

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

Wideo na temat: gulasz z majonezem
  • Proste przepisy na pyszny lunchbox

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" bloger kulinarny Eryk Wałkowicz zdradził przepisy na śniadania do pracy. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: śniadaniowa ciecierzyca na słono, tofucznica ze szparagami, kanapki z awokado, surową cukinią i cytrynowym majonezem, wegański gulasz z masłem orzechowym oraz buddha bowl z blanszowanym brokułem, prażonymi migdałami, kaszą bulgur, julienne z marchewki