• Informacje na temat:

    gulasz z lopatki z porem

Przepisy na temat: gulasz z lopatki z porem
  • Gulasz jesienny

    Gotuj zgodnie z porą roku.

  • Pyszny gulasz z łopatki z kaszą,proste danie... Szybkie do przygotowania a przede wszystkim zawsze się udaje .

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

  • Wieprzowina w połączeniu z pomidorami, podana z ryżem, to całkiem smaczna propozycja na obiad ;)

  • Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.

  • W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wystarczy tylko dodać inne warzywo lub zmienić przyprawę i mamy nową wersję. Ja robię gulasz z różnych rodzai mięsa dziś padło na łopatkę, ale moim ulubionym jest gulasz z karkówki. Bardzo aromatyczna potrawa, ja staram się dodawać do niego dużo warzyw. Świeżych przypraw, ale jak nie macie to przyprawy zastępujemy suszonymi i jest wtedy wychodzi równie pyszny.

  • Mięsko miękkie, rozpływające się w ustach.

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz indyczy z porem i marchewką"

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz sojowy z porem i pieczarkami"

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

Artykuły na temat: gulasz z lopatki z porem
  • Węgierskie inspiracje

    Kuchnia, którą pragniemy przybliżyć, jest aromatyczna, świeża i wyrazista w smaku. Większość z nas w sposób oczywisty mówiąc o smakach Węgier, myśli o gulaszu i słusznie. Ale nie tylko. Proponujemy(...) paprykowym aromacie, które serwuje się na ciepło. W Budapeszcie odbywa się w październiku festiwal winiarski. Węgierski gulasz  Składniki na 6 porcji: 40 dag łopatki wieprzowej bez kości l 2 duże...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Orient w domu

    ...z ognia. Kiedy mięso w garnku będzie miękkie, zagęść gulasz mąką rozmieszaną ze śmietaną i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodaj podduszone grzyby z porem. Podgrzej i odstaw. Podawaj z ryżem(...) i pieprzem. Gulasz chilli Składniki na 4 porcje: 60 dag łopatki wieprzowej, 1 cebula, 20 dag pieczarek, 2 średnie pory, 1 papryczka chili, 4 łyżki oleju, sól, 1 łyżeczka mielonego kminku...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    ...chlebków, posyp siekaną natką lub udekoruj całymi listkami natki i od razu podawaj. Gulaszowa z zacierkami Składniki na 6 porcji: 80 dag łopatki wieprzowej lub wołowiny na gulasz, 4 strąki...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...