• Informacje na temat:

    gulasz z fileta indyka z cukinią

Przepisy na temat: gulasz z fileta indyka z cukinią
  • Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)

  • Większości mięso z indyka, kojarzy się z sucharem. Wcale tak być nie musi. Wystarczy krótko je potraktować, szczególnie filety z kurczaka. Najbardziej soczyste są udka, i tutaj postawiliśmy na jakość i smak. Mięso wyszło kruche, delikatne, a połączenie z kaszą i jajkiem dodało barw.

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz z indyka"

  • Aromatyczny, aksamitny, przepyszny gulasz z indyka zrobiony na życzenie Julci. U nas uwielbiany kiedy jest podany z tłuczonymi ziemniakami, choć do ryżu też jest znakomity.

  • Gulasz z indyka z warzywami

  • Gulasz jak gulasz. Mięso, papryka, cebula - potrawa znana i lubiana. Dzisiaj, pod wpływem moich dziewczyn wersja nieco bardziej light. Mięso z indyka. Czy to jeszcze jest gulasz? Sam nie wiem, ale ponieważ technologia przyrządzenia jest żywcem wzięta z węgierskiego oryginału, niech będzie gulasz. Aha, jeszcze pieczarki...

  • Gulasz z indyka i dyni

  • Przepis równiez na moim blogu www.prostyprzepis.blox.pl

  • Przepis wart wypróbowania: "Lekki gulasz z indyka z kaszą"

  • Smaczny pomysł na "Gulasz z indyka"

Artykuły na temat: gulasz z fileta indyka z cukinią
  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz, 300 ml bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki serka topionego, 2-3 gałązki kolendry, 4 bułeczki żytnie, 4 kwiaty nasturcji do dekoracji. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...kromki chleba gryczanego z wędliną drobiową i świeżym ogórkiem. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Sałatka z miksu sałat, papryki i ogórka z odrobiną oliwy. Obiad: Komosa ryżowa z gulaszem, surówka(...) i gruszki z łyżką siemienia lnianego. Kolacja: Krem z brokułów. Dzień 4 Śniadanie: Sałatka z filetu z indyka i świeżych warzyw skropionych olejem lnianym tłoczonym na zimno. Herbata ziołowa...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    ...w kostkę, dodaj łyżkę kukurydzy, świeży ogórek i 2 rzodkiewki. Polej jogurtem naturalnym. Obiad: zupa jarzynowa z kalafiorem lub brokułami, posypana natką, gulasz z piersi indyka z sałatą(...). Obiad: zupa krem ze szparagów, grillowana pierś z indyka, podana na liściach sałaty, z surówką z 1/2 tartego jabłka i 2 marchewek. Podwieczorek: sałatka z kiwi, gruszki, łyżeczki jogurtu i miodu...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...rybę lub np. z marchewką, fasolką szparagową, cukinią, ząbkiem czosnku i plasterkami cebuli. Przed podaniem posyp przysmak posiekaną natką pietruszki. Podany z kaszą na sypko szybko rozgrzeje organizm. Maluchowi warto przyrządzić także gulasz mięsny. Aby dostosować to, zwykle ciężkostrawne, danie do potrzeb dziecka, zrób je na bazie chudego mięsa i jarzyn. Nasza propozycja: Gulasz •

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...