• Informacje na temat:

    gulasz z cieciorki

Przepisy na temat: gulasz z cieciorki
  • Orientalny gulasz z dyni i cieciorki

    ...cieciorkę (lub konserwową z puszki po odsączeniu). Dopraw do smaku cynamonem, curry, chili, solą i pieprzem. Zagotuj i odstaw na 10 minut, żeby smaki się przegryzły.  3. Do takiego gulaszu pasuje ryż...

  • Szybki, smaczny obiad dla zapracowanych

  • Wiosenne przepisy z nutką orientu

    ...z Bliskiego Wschodu. Gulasz pomidorowy z ciecierzycą Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen) 70 dag szynki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili...

  • rozgrzewajaca zupa na zawieruche

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ...mięso (bez skóry). Duś pod przykryciem 10 min. Dodaj groszek i kluski. Gdy całość się zagrzeje przelej potrawkę do miseczek i podawaj. Gulasz wołowy na kwaśno 1. Wymieszaj 3 łyżki oleju(...) pomidory. Gulasz ewentualnie przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze 2-3 min, by pomidory się przygrzały.    Tajskie złociste różyczki 1. Zagotuj litr osolonej wody. Kalafior podziel na...

  • Sycące, zawierające sporo białka, dobra alternatywa dla mięsnych kotletów. Najlepsze są ciepłe, chociaż mój mąż jada je zimne na kanapce :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Falafele z cieciorki"

  • Wypróbowany przepis na "Korzenny gulasz z cieciorką, dynią i cukinią"

  • Cieciorka smażona na patelni, w aromatycznych przyprawach…

  • Moje pierwsze danie z cieciorka- jestem pozytywnie zaskoczona efektem :-)

Artykuły na temat: gulasz z cieciorki
  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    ...gotowania nie solimy, bo wtedy cieciorka stwardnieje. Dla urozmaicenia smaku można wrzucić do garnka liść laurowy, zioła czy włoszczyznę. Niecierpliwi mogą korzystać z cieciorki w puszce lub słoiku(...). gulaszu czy zapiekanki. Warto dodać ją do zupy, sałatki czy farszu pierogów. Świetnie komponuje się z pomidorami, awokado, serem twarogowym, parmezanem, makaronami, czosnkiem, marchewką, pietruszką...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Letnia dieta odkwaszająca

    ...z płatków orkiszowych. Dodaj trochę miodu i rodzynek lub daktyli. 2. Obiady Gulasz z indyka:  15 dag piersi z indyka potnij w kostkę, podsmaż na oleju. Marchew i cebulę pokrój w słupki. Smaż kilka(...). Kotleciki z cieciorki: 1 szkl. suchej cieciorki namocz na noc. Osącz. Zmiksuj ze szkl. natki pietruszki, ząbkiem czosnku, cebulą, łyżeczką sody oczyszczonej, sokiem z cytryny. Przypraw. Formuj...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Razem czy osobno?

    ...szaszłyki Pomidory ze szpinakiem Gulasz warzywny Warzywa z woka Pory w sosie Cieciorka z brokułami Grupa węglowodanowa Wiosenne ciasto z warzywami Hiszpański omlet z pomidorami...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Tapinder Sharma to właściciel sieci "Ganesh" - jedynej w Polsce sieci restauracji indyjskich. Nam zdradza swoje ulubione potrawy z dzieciństwa spędzonego w Delhi. Fot. restauracja "Ganesh" Obecnie w skład sieci "Ganesh" wchodzi 8 restauracji: w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Płocku i Gdańsku. Jej właściciel, hindus z urodzenia, ale od wielu lat mieszkający w Polsce przyznaje, że nie zna smaku mięsa. - Ale jak na wegetarianina dobrze wyglądam. To polska wódka - żartuje przed wywiadem. Do Polski...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

Wideo na temat: gulasz z cieciorki
  • Przepis na gulasz z ciecierzycą

    Cieciorka to wyjątkowe "groszki", które były już w starożytnych jadłospisach! Wyglądem i smakiem cieciorka przypomina groch, świetnie nadaje się na przygotowanie past do kanapek czy mąki do wypieku niewielkiego pieczywa. Ciecierzyca, znana też jako "groch włoski" czy "cieciorka", może być również genialną bazą do przygotowania ciepłych potraw! Tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na gulasz