• Informacje na temat:

    gulasz wołowy bez smażenia

Przepisy na temat: gulasz wołowy bez smażenia
  • Meksykański gulasz z czuszką

    Składniki: 30 dag pręgi wołowej 30 dag łopatki wieprzowej po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki  po 10 dag białej i czerwonej fasoli z puszki cebula puszka pomidorów bez skórki 4 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego łyżka słodkiej papryki olej do smażenia oregano strączek czuszki pieprz, sól Przygotowanie: 1. Mięso wołowe i wieprzowe oczyść i pokrój w grubszą...

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy"

  • Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy"

  • Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy"

  • Sprawdzony przepis na "Burgundzki gulasz wołowy"

  • Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z papryką"

  • Mięso i ziemniaki to nie tylko "zgrana para", ale przede wszystkim bardzo sycąca.

  • Gulasz... jednogarnkowe, rewelacyjne danie, które można przyrządzać z dowolnymi dodatkami. Ja najchętniej podaję go z utłuczonymi ziemniakami lub kaszą i buraczkami. Do gulaszu można użyć każdego rodzaju mięsa, różne warzywa i różne przyprawy. Wszystko zależy od naszych upodobań. Taki z chrzanem i musztardą pamiętam z rodzinnego domu :)

Artykuły na temat: gulasz wołowy bez smażenia
  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...5 minut obsmażamy na oleju. Dodajemy pomidorki i wszystko razem chwilę dusimy. Miękkie mięso mieszamy z przygotowanymi warzywami. Gulasz podajmy z pieczywem lub ryżem. Gulasz wołowy z pieczarkami(...), natkę pietruszki, ostrą i słodką paprykę w proszku i pieczarki. Dusimy jeszcze 10-15 minut. Gulasz wieprzowy po czesku z knedlikami Skład na 4 porcje: Gulasz: 500 g wieprzowiny bez kości...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    Bez względu na to, pod jaką szerokością geograficzną mieszkamy, wolimy alkoholowe spotkania z przyjaciółmi od tego, co dzieje się z naszym organizmem następnego dnia. Czym najlepiej leczyć kaca? Co kraj, to obyczaj - mieszkańcy różnych regionów świata mają swoje sposoby.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Co zamiast mięsa?

    ...substancje powstające podczas wędzenia, pieczenia, smażenia, grillowania. Mięso sprzyja nadmiarowi kwasów w organizmie. A długotrwałe zakwaszenie przyczynia się m.in. do nadciśnienia, cukrzycy(...). Jajka i nabiał są tak- że ważne w bezmięsnej diecie ze względu na witaminę B12, która występuje tylko w produktach odzwierzęcych.  Osoby rezygnujące z mięsa powinny jeść nasiona roślin strączkowych...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Co zamiast mięsa?

    ...oraz substancje powstające podczas wędzenia, pieczenia, smażenia, grillowania. Mięso sprzyja nadmiarowi kwasów w organizmie. A długotrwałe zakwaszenie przyczynia się m.in. do nadciśnienia, cukrzycy(...). Jajka i nabiał są tak- że ważne w bezmięsnej diecie ze względu na witaminę B12, która występuje tylko w produktach odzwierzęcych.  Osoby rezygnujące z mięsa powinny jeść nasiona roślin strączkowych...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...