• Informacje na temat:

    gulasz wołowe

Przepisy na temat: gulasz wołowe
  • Gulasz węgierski na ostro

    ...przegotowanej wody (ew. bulionu wołowego wymieszanego z 4-5 łyżkami porto - słodkawy smak wina doskonale harmonizuje z pikantnymi potrawami z wołowiny).  3. Gulasz zagotuj, zredukuj płomień i duś pod...

  • Pyszny mięsno - warzywny gulasz....

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    Ragu wołowe z pieczarkami Sposób przygotowania 1. Bulion zagotuj. Wołowinę opłucz, dobrze osusz. Mięso potnij w średniej wielkości kostkę. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha(...) na małym płomieniu jeszcze przez 30 minut. 3 Po 15 minutach duszenia do gulaszu dodaj fasolkę (bez wcześniejszego rozmrażania). Ok. 5 minut przed końcem duszenia dodaj pomidory. Całość przypraw solą...

  • Wyszedł pyszny

  • Meksykański gulasz z czuszką

    Składniki: 30 dag pręgi wołowej 30 dag łopatki wieprzowej po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki  po 10 dag białej i czerwonej fasoli z puszki cebula puszka pomidorów bez skórki 4 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego łyżka słodkiej papryki olej do smażenia oregano strączek czuszki pieprz, sól Przygotowanie: 1. Mięso wołowe i wieprzowe oczyść i pokrój w grubszą...

  • Prosty i bardzo smaczny.

  • Gulasz wieprzowo - wołowy z marchewką i dynią

    Składniki: 40 dag łopatki wieprzowej 40 dag mięsa wołowego (rozbratel, część zrazowa tylnia) średnia dynia 3 marchewki 2 cebule ząbek czosnku szczypta chilli 5 dag słoniny(...), pokrój w plastry. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj dynię i marchew, smaż pięć minut. 2. Warzywa włóż do garnka z mięsem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Gulasz gotuj jeszcze...

  • Smaczny pomysł na "Flaczki wołowe z fasolą"

  • Włoski gulasz wołowy

    Składniki: 100 g suszonych pomidorów ½ pęczka oregano 1 pomarańcza 2 cebule 2 ząbki czosnku 800 g mięsa wołowego 2 łyżki oliwy z oliwek 0,25 l wytrawnego wina czerwonego Puszka pomidorów(...) solą i pieprzem. Gotować  pod przykryciem 1,5- 2 godziny.  Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać do gulaszu.

  • Tarhonya to węgierskie kluski...Pierwszy raz zetknęliśmy się z nimi w Lidlu (produkt deLuxe)...co nie kupimy, jak kupimy. Lubimy nowości, więc wszystko co mało nam znane, ląduje w koszyku ;) Polecamy takie rozwiązanie, głównie po to, by poznawać produkty. Później siadamy i czytamy...co to, z czym można łączyć itp. Świetna zabawa, a i wiedzy zawsze coś wpadnie ;)

Artykuły na temat: gulasz wołowe
  • ...1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem. 2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju. 3. Obraną cebulę pokrój w drobną...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Ziemniaki z gulaszem

    Składniki na 4-5 porcji: 1 kg ziemniaków, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 40 dag mielonego mięsa, np. wieprzowo-wołowego, 3-4 łyżki pasty pomidorowej, 1 łyżka mąki(...) z gulaszem...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Pikantny gulasz z pieczarkami

    Skład na 15 porcji: 2 kg mięsa wołowego na gulasz, 450 g mrożonego groszku, po 500 g cebuli i pieczarek, 2 l rosołu, 2-3 papryczki chili, 200 g kwaśnej śmietany, sól,  4-5 łyżek oleju, 2 łyżki mąki(...) groszkiem, papryczkami chili, solą oraz pieprzem. Zalewamy rosołem, mieszamy. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 godzin w 200ºC. Pod koniec gulasz zaprawiamy śmietaną z mąką i pieczemy jeszcze 10 minut.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Jakie mięso wybrać na gulasz? Z wieprzowiny na gulasz nadają się: mięso od szynki, łopatka, biodrówka i karkówka, która jednak zawiera sporo tłuszczu i dlatego nie jest polecana osobom na diecie. Z mięsa wołowego najlepsze będą: goleń, łopatka, pręga, karkówka albo udziec. Natomiast wszystkim, którzy ze względów zdrowotnych lub dla szczupłej figury unikają tłuszczu, polecamy mięso drobiowe, np...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...