• Informacje na temat:

    gulasz wg przepisu gordona ramsaya

Przepisy na temat: gulasz wg przepisu gordona ramsaya
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ..., więc na stole królują gulasze, szaszłyki, pieczenie... Ale staramy się też, żeby było zdrowo, więc do obiadu nigdy nie może zabraknąć surówki ze świeżych warzyw. - Pomysły czerpię z programów(...) papryką dania. Do dziś mam ogromny sentyment do placków z aromatycznym gulaszem, więc co jakiś czas przedpołudnie mija mi na tarciu niezliczonych kilogramów ziemniaków. Na szczęście mąż też je lubi...

  • Delikatną jajecznicę wcale nie jest łatwo zrobić. Główny sekret polega na tym, aby smażenie zacząć na zimnej patelni.

  • Chleb wg przepisu Szefa Piekielnej kuchni – Gordona Ramsaya. Odkąd go zrobiłam, stał się moim ulubionym chlebem. Jest po prostu wyśmienity! Ze względu na swój słodkawy smak najlepiej będzie smakował z białym serkiem lub konfiturą, Robiłam go już kilka razy i za każdym razem smakuje wyjątkowo. Wypiek ten jest bardzo bogaty w cenny błonnik, który wspomaga przemianę materii. Polecam! Oryginalnie powinna być mąka orkiszowa lecz zamieniłam ją na owsianą i żytnią pełnoziarnistą, oraz podwoiłam...

  • przepis pochodzi z książki "Kuchnie Świata" - Gordona Ramsaya a klopsiki polecam są bardzo smaczne mnie najlepiej smakują z pieczywem ale podawałam również z makaronem spaghetti.

  • przepis na ciasto pochodzi z książki "Szef kuchni po godzinach" Gordona Ramsaya; którego bardzo lubię ;) Minimalna ilość składników a jakże pyszne, zwłaszcza ciepłe a z dodatkiem bitej śmietany bądź lodów to już w ogóle poezja. Polecam....

  • pyszna rozgrzewająca zupa w sam raz na jesień i zimę. Przepis z książki Gordona Ramsay'a „Zdrowa kuchnia”

  • pyszna, aromatyczna idealna na jesienne i zimowe dni

  • Niby zwykłe, proste składniki a efekt bardzo ciekawy. Można przygotować je wcześniej i odgrzać tuż przed obiadem.

  • Karp z gorgonzolą, to zdecydowanie przepis dla tych, którzy lubią łączyć stare przepisy z nowoczesnością. A także dla amatorów serów pleśniowych,

  • W przedwojennych książkach kucharskich często można znaleźć przepisy na jaja faszerowane, np. rybą, mięsem, rakami z ryżem, sardelami i grzybami. Ten przepis jest najłatwiejszy i najmniej pracochłonny – jaja faszerowane jajami z dodatkiem bułki tartej smakują jak miękkie, smażone na maśle tosty francuskie.

Artykuły na temat: gulasz wg przepisu gordona ramsaya
  • Ewa Wachowicz to osoba, o której można napisać naprawdę wiele. Zdobyła tytuł Miss Polonia, była rzecznikiem prasowym rządu, prowadzi autorski program kulinarny „Ewa gotuje”. Zapytaliśmy ją o kulinarne inspiracje na święta i nie tylko. fot. AKPA.PL Zacznijmy od zbliżających się świąt. Jakie ma pani plany w tym roku? - Tradycyjnie to ja organizuję Wigilię, do mnie zjeżdża rodzina. Uwielbiam te wszystkie przygotowania, gotowanie, pieczenie, zapachy... A jakie potrawy planuje pani na kolację...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Tegorocznym zwycięzcą nagrody The National Chef of The Year został Kuba Winkowski - Polak pochodzący z Trójmiasta. Tytuł ten otwiera wiele drzwi, i sprawia, że zwycięzcy znajdują się w czołówce nie tylko angielskiej, ale i światowej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuba Winkowski, który od 15 lat mieszka i pracuje w Londynie, od najmłodszych lat wiedział, że jego kariera będzie rozwijać się w kuchni. Jak sam zapewnia, lubi jeść, a gotowanie sprawia, że czuje dreszczyk emocji. Jego zdaniem kluczem...

  • Masz problem z dodaniem notatki? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Notatkę do przepisu, która widoczna jest tylko dla Ciebie dodasz klikając na pomarańczowy przycisk ‘Dodaj notatkę' znajdujący się po lewo od zdjęcia przepisu. Notatkę możesz edytować lub usunąć. Będzie ona widoczna także na wydruku przepisu.     >> Więcej pytań?

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Fot. 123RF/Picsel Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę....

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...