• Informacje na temat:

    gulasz w szybkowarze

Przepisy na temat: gulasz w szybkowarze
  • tym razem zrobiłam z gęsimi żołądkami ale można zrobić z kurzymi :)

  • Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników

  • Gulasz z mięsa wieprzowego. To danie, zna chyba każdy i każdy ma swój sposób na jego przygotowanie.

  • bardzo dobre

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Dobre danie na obiad .

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

  • Gulasz zainspirowany wiosną

  • Pomysł na obiad.

  • ...czy to jest możliwe? Z szybkowarem jak najbardziej :)

Artykuły na temat: gulasz w szybkowarze
  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Zapraszam na sobotni obiad - danie - gulasz po wegiersku, placki ziemniaczane

    ..., jest znakomity, dziekuje ci dziennikowiczko i polecam dalej. Skorzystalam tez z sugesti laczenia 2 gatunkow mies wieprzowego i wolowego. Tradycyjny gulasz wegierski jest tylko na wolowym miesie ale(...) obtoczyla mieso. Dodac cebule, reszte przypraw, pokryc bulionem i dusic w szybkowarze - ja dusilam 45 minut. W zwyklym garnku trzeba by dusci z 2 h prawie... Mieso powinno sie lekko rozwarstwiac...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Odebrałem od Mecenasa telefon jeszcze w pracy, był bardzo zaaferowany, chciał mi koniecznie coś pokazać. Powiedział, że to ciekawe miejsce z dużym potencjałem. Zapowiadało się interesujące popołudnie, przecież Mecenas już tak wiele lat wyciera krakowskie krawężniki, że na pewno wie, co i gdzie można zobaczyć w Królewskim Mieście. Nie musi do tego korzystać z wyświechtanych "spacerniaków" czy innych tego typu periodyków. Gdyby nie jego aparycja, można by nawet pomyśleć, że jest legendą tego...

  • Lubimy gotować. Nie lubimy natomiast tracić czasu w kuchni na zmywanie naczyń, doczyszczanie garnków, ścieranie rozchlapanych sosów. Oto, jak wyglądają historie osób, które nie muszą już w kuchni spędzać tyle czasu, co kiedyś. Jak oszczędzać czas w kuchni?   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Pani Helena wie, że Multicooker zmniejsza ilość czasu spędzonego na zmywaniu: "Byłam Mistrzynią Przypalania teraz jestem Mistrzynią Gotowania :) Dzięki...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...