• Informacje na temat:

    gulasz w piekarniku

Przepisy na temat: gulasz w piekarniku
  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    ...miękkości ryby, ok. 30 minut. 4. Natkę posiekaj. Rozłóż po porcji gulaszu do miseczek, posyp natką, podawaj z bagietką. Możesz też posypać gorący gulasz żółtym serem i zapiec w piekarniku przez kilka...

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

  • Gulasz pomidorowy z czekoladą pod chrupiącą czapeczką

    ...posmarować masłem i nałożyć pokrywkę z ciasta. Brzegi lekko docisnąć. Piec w piekarniku (200 st. C) przez ok. 25 minut. Czapeczkę z ciasta nadłamać. Pozostały gulasz ostudzić i zamrozić.(...)Składniki: 6 cebul 2 marchewki 6-8 łyżek oliwy 3 kg gulaszu sól, pieprz słodka papryka szczypta cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego puszka pomidorów (850 ml) 1 l bulionu...

  • Szybkie, smaczne i robią się praktycznie same :)

  • Pulpety lub gulasz rybny - Maciej Kuroń

    ...opieczemy w piekarniku lub nad ogniem i obierzemy ze skóry! Całość dusimy jeszcze około 10 minut i doprawiamy do smaku. Zamiast filetów możemy użyć pulpetów. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska...

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.

  • Najlepszy przepis na pikantną fasolkę

    Składniki: 2 cebule 600 g pora 1,2 kg gulaszu wołowego 4 łyżki oleju Sól, pieprz Puszka pomidorów Litr bulionu 1-2 łyżeczki chili Puszka białej fasoli (850 ml) Puszka czerwonej fasoli(...), wymieszać z twarożkiem, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.  Chleb opiekać w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 10 min. Fasolę osączyć, dodać do potrawy. Dodać pokruszoną czekoladę...

  • Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki są super dodatkiem do wielu dań, ale mogą też stanowić samodzielny obiad.

Artykuły na temat: gulasz w piekarniku
  • Dieta św. Hildegardy: Wzmacnia, poprawia nastrój, dodaje sił

    ...razowej ● 2 jajka ● 200 g szpinaku baby ● 20 pomidorków koktajlowych ● cebula ● gałka muszkatołowa, kurkuma, sól ● masło klarowane Pomidorki upiecz w piekarniku (180 st. C). Zmiksuj kaszę jaglaną(...) dodaj szpinak i cebulę. Wstaw do piekarnika na 5-6 minut. Podawaj z pomidorkami (na dwie porcje). Kolacja Zielony gulasz ● szklanka zielonej soczewicy ● fenkuł ● puszka pomidorów ● cukinia...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    .... Można np. ją szybko uprażyć w piekarniku z ziołami i uzyskać aromatyczną, chrupiącą przekąskę dla gości. To pożywny dodatek do dań mięsnych i ryb. Jest idealnym składnikiem dań jednogarnkowych, np. gulaszu czy zapiekanki. Warto dodać ją do zupy, sałatki czy farszu pierogów. Świetnie komponuje się z pomidorami, awokado, serem twarogowym, parmezanem, makaronami, czosnkiem, marchewką, pietruszką...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Trwa sezon na najmniej kaloryczne warzywa

    ...dyniowatych. Zawiera jedynie 16,5 kcal na 100 g. Cukinia jest łatwa w przygotowaniu. Można ją podawać z makaronem tagliatelle, różnego rodzaju gulaszami albo po prostu dodać do tarty. Cukinia jedynie(...) uzyskać wyrazisty smak. Lubimy ją także w wersji nadziewanej mielonym mięsem i pieczone w piekarniku. Ale z pewnością każdy ma swój sposób na wykorzystanie papryki, która pasuje do wielu letnich dań...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Aromatyczna wołowina

    ...ozdobioną kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty. Winna wołowina z grzybami Składniki na 4-6 porcji: 80 dag wołowiny na gulasz, 15 dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 1 por, 12 małych(...) wołowinę i boczek. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika (150ºC) na 2 godziny. Na maśle przesmażyć pieczarki, posypać solą i pieprzem. Wraz z cebulkami dodać do mięsa i trzymać w piekarniku jeszcze 15

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    ...migdałowymi z ugotowaną, pokrojoną w plasterki kalarepką. Podwieczorek: 4 marchewki posypane cynamonem i zapieczone w piekarniku. Kolacja: 4 pieczarki i 1/2 papryki pokrój i podsmaż, wbij(...) w kostkę, dodaj łyżkę kukurydzy, świeży ogórek i 2 rzodkiewki. Polej jogurtem naturalnym. Obiad: zupa jarzynowa z kalafiorem lub brokułami, posypana natką, gulasz z piersi indyka z sałatą...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...