• Informacje na temat:

    gulasz przecier pomidorowy

Przepisy na temat: gulasz przecier pomidorowy
  • Gulasz z kalafiorem

    Sposób przygotowania 1. Kalafior umyj, podziel. Wymieszaj mąkę z mlekiem i proszkiem do pieczenia. Przypraw. Obtaczaj w cieście i smaż.  2. Zrumień posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso mielone, boczek i paprykę, przypraw, smaż. Wlej bulion, duś 10 minut. Dodaj przecier pomidorowy i duś jeszcze 15 minut pod przykryciem. Zagęść mąką z zimną wodą. Podawaj z kalafiorem. 

  • Smak lata zamknięty w słoiczku ;)

  • TOSKAŃSKI GULASZ FASOLOWY

    ...cebula zmięknie, ale niezbyt długo, aby się nie przebarwiła.Dodać bulion, pomidory i przecier pomidorowy, a następnie całość doprowadzić do wrzenia. Dodać fasolę i gotować na wolnym ogniu przez 30(...) gulaszu. Przepis pochodzi z książki  Aidan Goggins, Glen Matten “ Dieta SIRT " Copyright © Aidan Goggins and Glen Matten 2016 Copyright © for the Polish edition by MT Biznes Ltd.

  • Inspiracją powstania przepisu była chęć zapełnienia nowo powstałej spiżarni. A, że za pasem niemal już pora zimowa - będzie to znakomita, domowa podstawa do zup pomidorowych, sosów do pizzy czy nawet sosów do spaghetti.

  • Gulasz na ostro

    Sycący gulasz o wyrazistym smaku.

  • idealny na pyszna pomidoróweczkę :)

  • Gulasz pod ciastem

    ...w kostkę, przesmaż w garnku na oleju. Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Przełóż do garnka z cebulą. Dodaj przyprawy. Musztardę i przecier pomidorowy wymieszaj ze 100 ml wody, wlej do mięsa razem(...)Składniki: 1 kg łopatki 20 dag boczku wędzonego laska kiełbasy łyżka musztardy 2 łyżki przecieru pomidorowego po 2 cebule ząbki czosnku i czerwone papryki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela...

  • Propozycja na zdrowy, smakowity, domowy i bardzo aromatyczny przecier pomidorowy - idealny na zimę jako dodatek do sosów, gołąbków, ale również do samodzielnego picia :)

  • Gulasz segedyński

    Ten gulasz pochodzi z węgierskiego miasta Szegedyn, a w smaku nieco przypomina bigos.

  • Domowy przepis na pyszny, zdrowy przecier pomidorowy. Po co kupować "gotowce" skoro można szybko i łatwo zrobić go samemu :)

Artykuły na temat: gulasz przecier pomidorowy
  • Gulasz z brukselką

    ..., przecier pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj ok. 10 min. W międzyczasie na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć kiełbasę, smaż ok. 5 min. Przełóż ją do gulaszu i jeszcze chwilę...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz warzywny z krewetkami

    Przygotowanie: Krewetki opłucz pod bieżącą wodą i odsącz na durszlaku. Odetnij główki Cebulę obierz i drobno pokrój. Podsmaż w rondelku na rozgrzanym oleju. Dodaj krewetki, przecier pomidorowy i kawałki papryki. Całość oprósz mąką i papryką w proszku. Podsmaż. Wrzuć kminek, wlej bulion i duś całość, na małym ogniu, do miękkości. Fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do krewetek...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    Gulasz z grzybami Składniki na 4-6 porcji: 40-60 dag wołowiny zrazowej, 1/2 szklanki śmietany, 25 dag pieczarek, 3-4 liście laurowy, 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 50 ml szklanki białego(...). Łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną, wlać do mięsa. Gdy będzie już miękkie, zagotować. Dodać wino i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Podawać z kluseczkami oraz...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy(...)Jakie mięso wybrać na gulasz? Z wieprzowiny na gulasz nadają się: mięso od szynki, łopatka, biodrówka i karkówka, która jednak zawiera sporo tłuszczu i dlatego nie jest polecana osobom na diecie...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Gulasz wołowy z warzywami

    ...i mieloną ostrą papryką, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą, by mięso było przykryte. Dusić mięso do miękkości, ok. 45 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, siekaną natkę pietruszki i paprykę, dusić dalsze 10-15 minut. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, serwować z gulaszem. Ozdobić natką pietruszki...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...