• Informacje na temat:

    gulasz pory

Przepisy na temat: gulasz pory
  • Gulasz wołowy

    ...i połowę ziół. Zagotuj, po czym zredukuj ogień. Przykryj, duś 90 minut. Pod koniec dodaj resztę ziół (zostaw tylko kilka listków kolendry do dekoracji).  3. Podawaj gulasz z ryżem lub dowolnym pieczywem...

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

  • Bezmięsny gulasz

    Lekki, pożywny, a zarazem sycący obiad.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz z porami"

  • Ostry gulasz w chlebie

    Sposób przygotowania 1. Mąkę, sól, cukier i drożdże zalej wodą. Wymieszaj, odstaw na noc. Cebule, mięso, marchewki, pietruszkę, seler, pora oraz paprykę pokrój, smaż. Zalej wrzątkiem.  2. Duś 2 godziny, dopraw. Dno naczynia wyłóż ciastem i piecz 6 minut w temp. 220 st. C. Włóż gulasz, przykryj ciastem, piecz 15 minut. 

  • Gulasz wołowy z groszkiem

    Sycący i smaczny obiad.

  • Wiem, że jak do tej pory pogoda nie jest najgorsza, chociaż wieczory nie należą już do najprzyjemniejszych, jednak niedługo zacznie być mega zimno. A przecież jak jest zima, to musi być zimno :P Dlatego na nieprzyjemne temperatury trzeba sobie zafundować coś rozgrzewającego do jedzenia. Propozycja bardzo prostego i smacznego gulaszu, to idealne rozwiązanie na niskie temperatury za oknem. Gulasz przygotowałam na bazie mięsa gulaszowego z indyka, sporej ilości warzyw oraz przypraw m.in papryki...

  • Wspaniały smak papryki

Artykuły na temat: gulasz pory
  • Przepis Jana Kuronia: Gulasz z polędwiczki wieprzowej

    Wybór mięsa jest nie bez znaczenia. Polędwiczka gwarantuje, że danie przyrządzisz naprawdę w maksimum 20 minut.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Ostra zupa z fasolą

    Zupa powinna być gęsta i przypominać gulasz (jeśli jest za rzadka, płyn trzeba odparować). Można też dodać do niej ugotowane, pokrojone mięso, a także cebulę, czosnek, chili.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zmień nawyki, buduj odporność

    Gdy nadchodzi jesień, zwykle przestawiasz swoją kuchnię na tryb "tłusto i solidnie". Czyli gotujesz jak prababcia: zawiesiste sosy, kaloryczne gulasze i okraszone skwarkami zupy. A po co?

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Smaki z kociołka

    Gulasz to prosta potrawa, którą można przygotować na wiele sposobów. Różnorodne dodatki sprawią, że będziesz się cieszyć zawsze nowym daniem...

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...