• Informacje na temat:

    gulasz pomarańczowy z szynką

Przepisy na temat: gulasz pomarańczowy z szynką
  • Sprawdzony przepis na "Gulasz cukiniowy z szynką"

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z makaronem i szynką w ostrym sosie warzywnym"

  • Delikatny, lekki, aromatyczny tort pomarańczowy

  • Szybki deserek dla dzieci.

  • Teraz jest sezon na pomarańcze. A więc dżem pomarańczowy.

  • Sernik to jeden z najpopularniejszych deserów. Na jego temat powstało wiele wariacji. Można go przygotować w wielu smakach i z różnymi dodatkami. Latem dużym uznaniem cieszą się serniki na zimno, najczęściej w towarzystwie świeżych owoców i galaretki. Zimą królują ciężkie serniki z różnymi dodatkami. Pomarańczowy sernik najczęściej przygotowuję w okresie świąt Bożego Narodzenia. Zapach pomarańczy sprawia, że ten czas oczekiwania jest wyjątkowy i magiczny. Sernik jest bardzo wilgotny o...

  • Ser pomarańczowy jest u nas obowiązkowym dodatkiem do naleśników na słodko. Ma on śliczny pomarańczowy kolor oraz cytrusowy smak i aromat. Ser pomarańczowy jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych. Przepis jest szybki i prosty, zawiera mało składników. Jest to ser świeży, dlatego możesz go zjeść zaraz po przygotowaniu.

  • Delikatny sernik z lekką nutą pomarańczy, na kruchym spodzie z dodatkiem pistacji.

  • Puszysty i lekki sernik z pomarańczowym posmakiem. Sprawdzi się na każdą okazję!

  • Smakowity deser który zasmakuje każdemu.

Artykuły na temat: gulasz pomarańczowy z szynką
  • Kuchnia francuska. Bon appétit!

    .... Region zachodni i północno zachodni, czyli Nord-pas-de-Calais słynie z flamandzkiego dania - potjevlesh, podobnego do gulaszu z czterech gatunków mięsa. Normandia słynie z muli, które podaje(...) pieczona w czerwonym winie z bekonem, grzybami i cebulą. W Alzacji popularne są potrawy na bazie wina. Jedną z nich jest baeckeoffe, czyli gulasz z ziemniaków i trzech gatunków mięsa: jagnięciny...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...) jaglaną jedzmy z truskawkami, brokułami czy sokiem pomarańczowym. Nie pijmy w trakcie posiłków i bezpośrednio po nich herbaty, kawy, mleka - hamują jego wchłanianie. Dobre zamienniki Gdy rezygnujemy...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...) jaglaną jedzmy z truskawkami, brokułami czy sokiem pomarańczowym. Nie pijmy w trakcie posiłków i bezpośrednio po nich herbaty, kawy, mleka - hamują jego wchłanianie. Dobre zamienniki Gdy rezygnujemy...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Niegdysiejsze śniegi

    .... Brasato di maiale czy pizza italiana? Pytamy o radę. "Brasato!" - krótko odpowiada nieco zmęczony kelner. Najchętniej poszedłby już do domu. Zamawiamy więc według gustów - gulasz wieprzowy i pizzę prosciutto crudo, rucola e parmigiano. Połączenie cieniutkiego ciasta z kruchą, długo dojrzewającą szynką, świeżą rukolą i rżniętym (nie tartym!) parmezanem to nasza ulubiona wersja pizzy.  Do tego...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki pszennej, dzięki...

  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...