• Informacje na temat:

    gulasz paprykowy z pieczarkami

Przepisy na temat: gulasz paprykowy z pieczarkami
  • Kuchnia na cały tydzień

    .... Przypraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem 15 minut.  2. Cebule włóż na 5 minut do gotującej się, osolonej wody. Odetnij z nich czubki, wydrąż. Nadziewaj farszem pieczarkowo-paprykowym, posyp serem(...) przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Polewaj sosem w trakcie pieczenia.   Gulasz w dyni 1. Umyte mięso pokrój, przypraw solą, pieprzem, słodką papryką w proszku. Dodaj musztardę i olej...

  • Smaczny paprykowy gulasz z nutka pomidorków.Dość oryginalne połączenie papryki ze smakiem gulaszu.

  • Szybki i tani obiad

    ...pietruszką. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 2730 kJ/652 kcal Lekki gulasz ziemniaczano-paprykowy Składniki na 4 porcje: - 1 kg ziemniaków, - sól, - 3 papryki (różne kolory(...), przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Ziemniaki odcedzić i dodać do pomidorów i gotować 5 minut. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko. Gulasz doprawić solą, pieprzem i ewentualnie ajwarem...

  • Taki niby klasyk. Gotują go chyba wszyscy w naszej części Europy - oczywiście Węgrzy, ale Czesi, i Słowacy, i Austriacy, i Chorwaci, i Słoweńcy, i Niemcy i Polacy.... Każdy inaczej. Dzisiaj po mojemu - gulasz wieprzowy z papryką. Podany z kaszą gryczaną i korniszonami.

  • Wspaniały smak papryki

  • już wiem po co zamroziłam 5 kg czerwonej papryki :)

  • Super kaloryczne danie na obiad.

  • Najlepszy na jesienne popołudnia! :)

  • Tak niewiele nam potrzeba na pyszny obiadek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z serc"

Artykuły na temat: gulasz paprykowy z pieczarkami
  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...