• Informacje na temat:

    gulasz na grzankach

Przepisy na temat: gulasz na grzankach
  • Chrupiące grzanki serowe

    Smakowity dodatek do gulaszu...

  • Szarlotka na inny sposób.

  • Gulasz z węgorza według... Picassa

    ..."Pewnego dnia przygotowałam mu jego przysmak, gulasz z węgorza. Zamiast go zjeść, namalował go, a obraz zadedykował mi" - opowiadała swego czasu żona Picassa, Jacqueline. Przepis Picassa na gulasz z węgorza dla 4 osób: 2 półkilogramowe węgorze pokrojone na 4 porcje, 6 łyżek stołowych oliwy i masła, 12 cebulek szalotek oraz 2 duże posiekane żółte cebule, 1 łyżeczka cukru, 12 grzybów...

  • Sprawdzony przepis na "Bób na grzankach"

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Gulasz z warzywami i winem Sposób przygotowania 1. Wątróbkę wymocz, opłucz, oczyść i pokrój na kawałki. Szalotki obierz, posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Pomidory umyj, osusz, podziel na cząstki.  2. Papryki rozetnij, usuń pestki. Strąki opłucz, pokrój na kawałeczki. Na dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć marchewki. Smaż 5 minut. Dodaj szalotki i papryki, smaż 10 minut...

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka na grzankach"

  • Dynia, topinambur czy skorzonera - warzywa jesiennej kuchni

    ...dodaje dużo energii. Ekspert poleca także tzw. dania jednogarnkowe. - Takim daniem może być np. gulasz z serc drobiowych, które podlewamy czerwonym winem. Dodajemy warzywa, można dodać także pomidory...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kurczak na grzankach"

  • Najlepszy przepis na pikantną fasolkę

    Składniki: 2 cebule 600 g pora 1,2 kg gulaszu wołowego 4 łyżki oleju Sól, pieprz Puszka pomidorów Litr bulionu 1-2 łyżeczki chili Puszka białej fasoli (850 ml) Puszka czerwonej fasoli (850 ml)  50 g gorzkiej czekolady (70%) Na grzanki: 2 awokado 350 g kremowego twarożku 4 łyżki soku z cytryny 10 kromek żytniego chleba  Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę, pora...

  • Sprawdzony przepis na "Pieczone śliwki na grzankach"

Artykuły na temat: gulasz na grzankach
  • Gulasz z kurczakiem i fasolką

    .... Chwilę przed końcem gotowania dodajemy fasolkę szparagową i z puszki. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Gulasz podajemy z ryżem, kaszą lub grzankami.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Tego o cynamonie nie wiedziałaś

    ...i chroniących przed światłem pojemnikach. Nie tylko na słodko Szczypta cynamonu dodana do gulaszu lub marynat doskonale podnosi smak mięsnych potraw. Kora cynamonowa jest składnikiem past curry oraz garam...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Dieta zapobiegająca skurczom mięśni

    ...z duszonymi warzywami i porcją ryby przygotowanej na parze. Propozycja 2: Kasza gryczana z gulaszem z indyka, sałatka z buraczków. Propozycja 3: Kasza bulgur z potrawką z kurczaka, porcja warzyw...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Księga smaków: Oliwki

    ...charakterystyczna śródziemnomorska nuta. Znajdziemy oliwki w sałatkach, pizzach, kanapkach, potrawach z ryb i drobiu, gulaszach, zapiekankach, sosach do makaronu. Jednak najważniejszy sposób wykorzystania tych(...) smak i wartości odżywcze. Tapenada - pasta z oliwek Doskonała na grzankach lub krakersach jako przystawka. Szklankę drylowanych oliwek (zielonych lub czarnych), ząbek czosnku, czubatą łyżkę...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...