• Informacje na temat:

    gulasz jaka sorowka

Przepisy na temat: gulasz jaka sorowka
  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

  • Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl

  • Musiałam dodać coś od siebie. I oczywiście nie dodałam piwa, które znajduje się w przepisie, a to ze względu na dzieci.

  • szybkie danie ; bez mięsa , lekkie i danie do podania przed wieksza impreza na ktorej planujemy sobie dobrze pojesc .

  • Pyszny gulasz który pasuje zarówno do ziemniaczków jak i klusek śląskich, kaszy bądź też placka węgierskiego.

  • Parówki wiedeńskie w Wiedniu nazywają się "frankfurterki". Ciekawe, jak się nazywa gulasz segedyński w Szegedzie? -- Gulasz znosz? -- Znom. -- Bigos znosz? -- Znom. -- No to ani bigos, ani gulasz, ale cosik pośrodku. -- Dyć to jakiś oszukaniec!

  • Moja ulubiona wersja wieprzowego mięsa ... gulasz, uwielbiam podawany zarówno z kaszą gryczaną jak i w formie placka po węgiersku. Sycący, rozgrzewający, aromatyczny :-)

  • czyli Azu - wołowina duszona po tatarsku, niezwykle aromatyczny i rozgrzewający gulasz, w sam raz na jesienno - zimowe miesiące...

Artykuły na temat: gulasz jaka sorowka
  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Latem częściej przypomina się nam o konieczności picia wody. Nie mamy zaufania do "kranówki", więc sięgamy po wodę butelkowaną. Jednak wybór wcale nie jest prosty, bo, jak się okazuje, woda wodzie nierówna. Fot. materiały prasowe Woda jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, nie tylko gasi pragnienie, ale jest również rozpuszczalnikiem wielu związków powstających w procesach metabolicznych. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, dorosła kobieta...

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez ok....

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • Chciałbyś zdobyć zestaw książek Siostry Anastazji, gdzie znajdziesz mnóstwo porad i ciekawych inspiracji kulinarnych? To prostsze niż myślisz. Wystarczy, że weźmiesz udział w naszym konkursie i opowiesz nam o swoich kuchennych przygodach. Małe kulinarne katastrofy przytrafiają się nawet najbardziej doświadczonym kucharzom. Czasem po prostu zdarzają się dni, kiedy biszkopt nie chce wyrosnąć, galaretka się nie ścina, a mięso, jak na złość, przywrze do patelni. Brzmi znajomo? Opowiedz nam o...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu! Zobaczcie do kogo powędrują zestawy książek Siostry Anastazji. Serdecznie dziękujemy, że zechcieliście podzielić się z nami swoimi kuchennymi przygodami. Wybór zwycięzców nie był prosty, ale zdecydowaliśmy się nagrodzić te opowieści, które najbardziej nas rozbawiły. Mamy nadzieje, że zwycięzcy dzięki książkom Siostry Anastazji będą mieć, jak najmniej kulinarnych wpadek. Dwie nagrody główne wędrują do: Pani Doroty Z. "Kiedy miałam "naście lat" dokładnie nie...