• Informacje na temat:

    gulasz drobiowy z zoladkow

Przepisy na temat: gulasz drobiowy z zoladkow
  • Podroby z kurczaka i indyka

    .... Podawać  z ryżem. Gulasz z żołądków z kaszą Sposób przygotowania 1. Żołądki oczyścić, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Odcedzić, ponownie zalać wodą (4-5 szklanek). Dodać liść laurowy(...), a większość wywaru odparuje.  3. Kaszę gryczaną gotować według przepisu podanego na opakowaniu. Wrzucić do gulaszu, wymieszam. Doprawić solą, pieprzem i imbirem. Flaczki z kurczaka 1. Żołądki...

  • dla calej rodziny

  • pyszne :) przepraszam za jakosc zdjecia, robione telefonem :)

  • Jeżeli lubicie podroby to jest danie właśnie dla Was,nie robię go często,bo żołądki długo się gotują,ale jak już robię to zawsze pokaźny garneczek ;-) Buraczki zasmażane znajdziecie tu: https://smaker.pl/przepis-buraczki-zasmazane,164177,slodkoslodka83.html

  • Smaczny i rozgrzewający gulasz.

  • Taki obiadek dzisiaj - pyszna pychotka. Super przepis na gulasz z zoladkow kurczaka lub indyka. Ja dzisiaj mialam z kuraka. jest troche z tym roboty, ale potem... oj, chyba sie nie obejdzie bez odpoczynku po obiadku :-) Swoja droga dlaczego OBIAD nazywa sie obiad??? Bo mozna sie niezle objesc :-)) czyli takie objadanie sie :-O

  • Wiem, że nie każdy lubi podroby. Są tanie, szybkie w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Można je wykorzystać do gulaszu, zupy, farszów.

  • Gulasz z żołądków kurczęcych bez podsmażania.

  • ...najlepiej smakuje nam z kaszą i kiszonym ogórkiem

Artykuły na temat: gulasz drobiowy z zoladkow
  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów - Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką - Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych - Sernik z topinamburem i kasztanami - Chleb...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Odebrałem od Mecenasa telefon jeszcze w pracy, był bardzo zaaferowany, chciał mi koniecznie coś pokazać. Powiedział, że to ciekawe miejsce z dużym potencjałem. Zapowiadało się interesujące popołudnie, przecież Mecenas już tak wiele lat wyciera krakowskie krawężniki, że na pewno wie, co i gdzie można zobaczyć w Królewskim Mieście. Nie musi do tego korzystać z wyświechtanych "spacerniaków" czy innych tego typu periodyków. Gdyby nie jego aparycja, można by nawet pomyśleć, że jest legendą tego...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla! Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas propozycje na przepyszne dania z makaronem w roli głównej. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Justyny W. z Poznania. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla,...