• Informacje na temat:

    gulasz bekon

Przepisy na temat: gulasz bekon
  • Kuchnia kanadyjska

  • Kolejna świąteczna wędzonka, a'la wędzony bekon. Wędzony w garnku na zrębkach olcha/buk/brzoza.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jeleni gulasz"

  • Grube naleśniki z dobrze wysmażonym bekonem i oryginalnym syropem klonowym niekoniecznie muszą być takie niezdrowe!

  • Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników

  • Gulasz z mięsa wieprzowego. To danie, zna chyba każdy i każdy ma swój sposób na jego przygotowanie.

  • bardzo dobre

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Dobre danie na obiad .

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

Artykuły na temat: gulasz bekon
  • Kociołek Lancashire - gulasz pod ziemniakami

    Mięso pokrój na kawałki, posól  i popieprz. Ziemniaki i marchewkę pokrój na cienkie plastry, cebulę w krążki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Spód naczynia żaroodpornego skrop olejem. Ułóż w nim kawałki mięsa, a na nich warstwę cebuli, bekonu i plastry marchewki. Dopraw tymiankiem i rozmarynem. Na wierzchu ułóż plasterki ziemniaków. Polej całość bulionem i roztopionym masłem. Piecz pod...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Kuchnia francuska. Bon appétit!

    ...pieczona w czerwonym winie z bekonem, grzybami i cebulą. W Alzacji popularne są potrawy na bazie wina. Jedną z nich jest baeckeoffe, czyli gulasz z ziemniaków i trzech gatunków mięsa: jagnięciny(...). Region zachodni i północno zachodni, czyli Nord-pas-de-Calais słynie z flamandzkiego dania - potjevlesh, podobnego do gulaszu z czterech gatunków mięsa. Normandia słynie z muli, które podaje...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Jedzenie dla urody i zdrowia zimą

    .... (...) Idealny zimowy obiad lub kolacja to zupa, gulasz, dania z ziaren lub warzyw oraz dzikiego łososia, sardynek lub innych ryb bogatych w białko i kwasy omega-3. Ponieważ zimą skóra ma skłonność do(...) dobroczynnych właściwości. Ta bulwa ma złą sławę, bo często robi się z niej niezbyt piękne potrawy - frytki, chipsy, placki ziemniaczane oraz zapiekanki z serem i bekonem. Aby ziemniaki były jak najbardziej...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zmienię cię w lepszy model

    ...wadze trzy kilo mniej. Bartek... plus jeden. Wracając z siłowni, zamawia kolację: pizza supreme, podwójny bekon. I dwa piwa. Mam dość. Wiem, że o sukcesie decydują pochwały, nagrody. Ale nie mam już siły(...) z gronkowca. Porządne zupy, gulasz z mięsa - uprawiam przy kuchence czary. Najpierw jemy coś kwaśnego - element Drzewa, potem Ogień - coś gorzkiego, Ziemia, Metal, Woda. Taki cykl ma pogodzić psyche z somą...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • ...gulasz, bez ścięgien i tłuszczu, pokrojonej na kawałki o boku 5 cm -2 rozgniecione ząbki czosnku -1 marchewka pokrojona w kostkę -1 opłukany i posiekany por -1 drobno posiekana cebula -2 łyżki mąki(...) bekon (był dość tłusty), pokroiłam na kostkę i wrzuciłam na gorącą patelnię. Tłuszcz odlałam. Mięso wyjmuje sie z marynaty (którą potem wlewa się do niego w całości), odsącza i kładzie na gorący...

  • Gregg Segal, amerykański fotograf, odwiedził 9 krajów świata (USA, Indie, Malezję, Francję, Niemcy, Włochy, Senegal, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Brazylię) by sfotografować to co jedzą dzieci. Pomimo rosnącej świadomości co do szkodliwości przetworzonego jedzenia, fast-foody nadal królują praktycznie na całym świecie. Jesteśmy tym co jemy. Nasze nawyki żywieniowe kształtują się już gdy jesteśmy młodzi - tak twierdzi autor zdjęć, Gregg Segal, który sfotografował 53 dzieci, z 9 krajów świata....