• Informacje na temat:

    gulasz 2

Przepisy na temat: gulasz 2
  • Gulasz drobiowy

    Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano.  2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat...

  • Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników

  • Gulasz wołowy

    ...i połowę ziół. Zagotuj, po czym zredukuj ogień. Przykryj, duś 90 minut. Pod koniec dodaj resztę ziół (zostaw tylko kilka listków kolendry do dekoracji).  3. Podawaj gulasz z ryżem lub dowolnym pieczywem...

  • Gulasz z mięsa wieprzowego. To danie, zna chyba każdy i każdy ma swój sposób na jego przygotowanie.

  • Prowansalski gulasz rybny

    .... Przypraw do smaku.  3. Na patelni grillowej podsmaż skropione oliwą kromki chleba. Podawaj gulasz z gorącym pieczywem, posypany natką pietruszki, skropioną cytryną.

  • bardzo dobre

  • Gulasz jagnięcy

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, pokrój, przypraw, smaż na oleju. Dodaj pokrojoną cebulę i cytrynę, podsmaż, wlej wino. Włóż ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidory bez skórki podsmaż na łyżce masła. Dodaj natkę i pestki dyni.  2. Do gulaszu dodaj przyprawy. Duś jeszcze przez chwilę. Wykładaj na talerze, na wierzch ułóż pomidory. 

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Gulasz z szynki

    ...godziny. Po tym czasie dodaj musztardę, masło, sól i śmietanę. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli gulasz jest zbyt rzadki, zagęść łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody. 

  • Dobre danie na obiad .

Artykuły na temat: gulasz 2
  • Gulasz z indyka

    Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w słupki. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Caponata – warzywny gulasz

    Caponata to tradycyjne danie kuchni sycylijskiej. Smakuje świetnie podawana z ciepłym chlebem lub jako dodatek do mięs. Jest aromatyczna i intensywna w smaku.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Kokosowy gulasz z wołowiną

    Gulasz w oryginalnym wydaniu z mlekiem kokosowym...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gulasz z indyka z fasolką

    Dietetycy zalecają włączenie indyka do codziennego jadłospisu, zawiera on dużo potasu i żelaza. Zobacz, jak przygotować z niego gulasz...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Węgierski gulasz

    Do gulaszu możesz dodać ziemniaki, będzie bardziej syty.

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...