• Informacje na temat:

    grzybki w occie mocne

Przepisy na temat: grzybki w occie mocne
  • Staropolskie hity

    Kremowa zupa z borowików Sposób przygotowania 1. Suszone borowiki zalej wodą. Odstaw do namoczenia na 4 godziny. Odcedź i zalej 7 szklankami wrzątku.Gotuj przez 40 minut. Miękkie grzybki wyjmij, wywar zachowaj. W tym czasie cebulę obierz, posiekaj. Zeszklij w drugim garnku na 1 łyżce rozgrzanego masła. Ugotowane grzyby potnij na kawałki, dodaj do cebuli. Zalej wywarem z grzybów i ok. 2 szkl...

  • Smak jesieni zamknięty w słoiku. :)

  • Rodzinne śniadanie

    ..., 7 ogórków konserwowych, duży słoik grzybków marynowanych, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki śmietany 18 proc., 6 łyżek majonezu, sól, szczypta cukru, szczypta pieprzu Ogórki, grzybki i jajka drobno pokrój...

  • Grzybki w occie...bez pasteryzowania ;-)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...przygotowania: Obrane, pokrojone ziemniaki wrzuć do garnka z zimną wodą, dodaj listki laurowe, ziele ang. i uprzednio namoczone grzybki. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie, dodaj kiełbasę, dopraw i wlej...

  • Przepis wart wypróbowania: "Grzybki w occie do kolacji"

  • Lubicie grzybobranie? Ja uwielbiam! Zwłaszcza, gdy mogę odtworzyć to w formie deseru. Przepis jest bardzo prosty jednak pracochłonny. Pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy i jest moim wspomnieniem z dzieciństwa. Bardzo smaczne, delikatne i cieszące oko.

  • Ja robię na occie borowiki, podgrzybki, a takze maślaki.

  • Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.

  • Może pracochłonne, ale efektowne i pyszne

Artykuły na temat: grzybki w occie mocne
  • Sztufada

    Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Jaki wpływ wywarł ocet na elity Rzymu? Czym jest ocet czterech (siedmiu) złodziei? Dlaczego stosować go można jako środek odkażający? Jakie działanie ma masaż octowy? Czy wiesz, że ocet jabłkowy dodaje energii, poprawia formę i utrzymuje w zdrowiu? Od wieków wykorzystywany w medycynie ludowej - o wszechstronnych zastosowaniach: poprawia nastrój, działa bakteriobójczo, krwiotwórczo, pomaga schudnąć - zmniejsza apetyt na słodkie, przyspiesza przemianą materii, poprawia kondycję jelit. Naucz się...

  • ... wolowina po raz pierwszy ...

    ... no bedzie obiecana wolowina " na dziko " lub " na dzika " ... bo przepis wzial sie z  recepty na dziczyzne wlasnie. Specjalistka w tej dziedzinie...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Fot. 123RF/Picsel Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Jak stosować ocet...

  • Smacznych świąt

    ...wszystko razem. 3. Barszcz przecedź, a następnie dolej do niego wywar z gotowania grzybów (wlewaj po łyżce i próbuj, czy barszcz nie nabiera zbyt mocnego smaku grzybów). Dolej zakwas lub koncentrat(...) Przygotowanie: 1. Jabłko umyj, obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Grzybki marynowane (leśne lub pieczarki) pokrój w plasterki, zaś paprykę i jedno jajko - w kostkę. Majonez wymieszaj z solą...

  • Nasi przodkowie wiedzieli, że dłuższa trwałość żywności to większa szansa na przetrwanie w czasach głodu. Zobacz, jak radzili sobie z konserwacją żywności przed wynalezieniem lodówki. Większość metod jest praktykowana do dziś. Fot. 123RF/Picsel Lodówka Wikingów Już Wikingowie wpadli na pomysł, gdzie przechowywać żywność - zwłaszcza mięso - aby jak najdłużej zachowało świeżość. W swoim domu wykopywali głęboki dół. Na dnie układali lód, a całość zabezpieczali deskami i mchem. Wojownikom z...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...