• Informacje na temat:

    grzybki w occie mocne

Przepisy na temat: grzybki w occie mocne
  • Rodzinne śniadanie

    ..., 7 ogórków konserwowych, duży słoik grzybków marynowanych, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki śmietany 18 proc., 6 łyżek majonezu, sól, szczypta cukru, szczypta pieprzu Ogórki, grzybki i jajka drobno pokrój...

  • Smak jesieni zamknięty w słoiku. :)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...przygotowania: Obrane, pokrojone ziemniaki wrzuć do garnka z zimną wodą, dodaj listki laurowe, ziele ang. i uprzednio namoczone grzybki. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie, dodaj kiełbasę, dopraw i wlej...

  • Grzybki w occie...bez pasteryzowania ;-)

  • Przepis wart wypróbowania: "Grzybki w occie do kolacji"

  • Ja robię na occie borowiki, podgrzybki, a takze maślaki.

  • Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.

  • Może pracochłonne, ale efektowne i pyszne

  • pracy co niemiara, cierpliwość trzeba mieć anielską, ale efekt wynagradza cały trud:)

  • Co prawda pracochłonne ale warto sie pomęczyć:)

Artykuły na temat: grzybki w occie mocne
  • Sztufada

    Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Sprzymierzeniec w walce ze zbędnymi...

  • Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Jak działa na organizm ocet jabłkowy i jak go stosować, aby rzeczywiście odchudzał, nie wywołując efektów ubocznych? Zobaczcie film! Prowadzący program "Pytanie na śniadanie" wraz z zaproszonym gościem rozmawiali o occie jabłkowym - najnowszym hicie wśród amatorek diet. Aneta Łańcuchowska opowiedziała o tym, jak działa ten środek oraz jaką rolę pełni w diecie odchudzającej. Specjalistka ds. żywienia poradziła także jak spożywać ocet jabłkowy, by nasza dieta była zdrowa i zbilansowana....

  • ... wolowina po raz pierwszy ...

    ... no bedzie obiecana wolowina " na dziko " lub " na dzika " ... bo przepis wzial sie z  recepty na dziczyzne wlasnie. Specjalistka w tej dziedzinie...

  • Jaki wpływ wywarł ocet na elity Rzymu? Czym jest ocet czterech (siedmiu) złodziei? Dlaczego stosować go można jako środek odkażający? Jakie działanie ma masaż octowy? Czy wiesz, że ocet jabłkowy dodaje energii, poprawia formę i utrzymuje w zdrowiu? Od wieków wykorzystywany w medycynie ludowej - o wszechstronnych zastosowaniach: poprawia nastrój, działa bakteriobójczo, krwiotwórczo, pomaga schudnąć - zmniejsza apetyt na słodkie, przyspiesza przemianą materii, poprawia kondycję jelit. Naucz się...

  • Smacznych świąt

    ...wszystko razem. 3. Barszcz przecedź, a następnie dolej do niego wywar z gotowania grzybów (wlewaj po łyżce i próbuj, czy barszcz nie nabiera zbyt mocnego smaku grzybów). Dolej zakwas lub koncentrat(...) Przygotowanie: 1. Jabłko umyj, obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Grzybki marynowane (leśne lub pieczarki) pokrój w plasterki, zaś paprykę i jedno jajko - w kostkę. Majonez wymieszaj z solą...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn magazynuje się w...

  • Nasi przodkowie wiedzieli, że dłuższa trwałość żywności to większa szansa na przetrwanie w czasach głodu. Zobacz, jak radzili sobie z konserwacją żywności przed wynalezieniem lodówki. Większość metod jest praktykowana do dziś. Lodówka Wikingów Już Wikingowie wpadli na pomysł, gdzie przechowywać żywność - zwłaszcza mięso - aby jak najdłużej zachowało świeżość. W swoim domu wykopywali głęboki dół. Na dnie układali lód, a całość zabezpieczali deskami i mchem. Wojownikom z Północy - ze względu...