• Informacje na temat:

    grzane wino rozowe

Przepisy na temat: grzane wino rozowe
  • Grzane wino

  • Smaczny grzaniec na chłodny wieczór

  • Grzaniec z czerwonego wina, rozgrzewa w chłodne wieczory.

  • Przepis wart wypróbowania: "Grzane wino"

  • Naturalne, rozgrzewające, pyszne grzane wino na zimowe wieczory

  • Na jesienno-zimowe wieczory polecam aromatyczne grzane wino. Z plastrami pomarańczy, goździkami, cynamonem - fantastycznie rozgrzewa.

  • Czym najlepiej rozgrzać się wieczorem w zimie, kiedy za oknem mroźno i sypie śnieg? Grzanym winem! Dzisiejsza wersja jest z dodatkiem jabłek i soku jabłkowego, pachnąca cynamonem, goździkami i anyżem :)

  • Zima wciąż trzyma, warto więc dostrzec i docenić zalety grzanego wina. I to nie takiego aromatyzowanego gotowca niepewnej jakości, które zimą często można kupić w sklepach, ale prawdziwego grzanego wina. Przygotowanego w domu z produktów dość łatwo dostępnych zarówno w osiedlowym sklepiku, w supermarkecie, jak i w sklepie internetowym. Po powrocie ze spaceru albo po uprawianiu sportów w mroźnej, zimowej aurze – naprawdę docenisz zalety grzanego wina! Uwaga – wpis możliwy do wprowadzenia w...

  • To prawdziwe wino "z prądem", które doskonale rozgrzeje Was w mroźny dzień :)

  • Wypróbowany przepis na "Grzane wino z cytrusami"

Artykuły na temat: grzane wino rozowe
  • O tych gorących trendach jeszcze nie słyszałaś!

    ...inwazyjny zabieg, a zdrowie włosów do podstawa. Jeśli ten trend do Ciebie nie przemawia, to może skusisz się na mulled wine hair , czyli pukle o barwie grzanego wina, czy też ash brown hair...

  • We Francji, Hiszpanii i Włoszech wino różowe, ceni się zwłaszcza w okresie letnim. Produkuje się go tradycyjną metodą, z krótko macerowanych, ciemnych winogron. W jaki sposób należy do podawać i z jakimi dodatkami najlepiej komponuję się ten zacny trunek? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy uważają, że różowe wino powstaje z połączenia czerwonego i białego. Nic bardziej mylnego. Powstaje ono z ciemnych winogron. Krótki proces maceracji skórki powoduje efekt delikatnego zabarwienia trunku. Następnie...

  • Upominki od serca

    ...- 8 zł Korzenna granola, słoiczek 250 g - 13 zł Syrop do grzanego wina, buteleczka 250 ml - 7 zł Herbatka z różą, lawendą, kardamonem i różowym pieprzem, torebka 70 g - 12 zł Rum mandarynkowy z wanilią(...) pieczenia. 5. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 st. C, mieszając w trakcie pieczenia kilka razy. 6. Pozwól granoli wystygnąć, po czym przełóż ją do szczelnego słoja. Syrop do grzanego...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Światowo, transowo, odlotowo

    ...dziewczyny i proponuje im kubek grzanego wina lanego z termosów, które niosą w wielkim worku jego koledzy. Inny, z brodą w kropki, rozdaje niewielkie zawiniątka w sreberku - w środku bryłka węgla...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Ustawione

    ...walizką i kotem. Tego dnia planowała romantyczną kolację z chłopakiem. Kupiła karczochy, makaron, wino, zamarła, kiedy na klatce usłyszała stukanie dobiegające z jej mieszkania. Wykręciła numer 112

  • Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino. Fot. 123RF/Picsel Najprostszy i powszechnie znany podział win - białe do ryb i drobiu, czerwone do mięs - to nie wszystko. Istnieją dwie podstawowe zasady, którymi należy się kierować wybierając wino do potrawy. To zachowanie zasady kontrastu i dopasowania. Na czym to polega? Wina muszą być w przeciwnym smaku do potrawy tak, by nie zlały się z ich nutami smakowymi . Jednocześnie...

  • Gruzja to nie tylko bogata historia, mnóstwo zabytków oraz zapierające dech w piersiach krajobrazy i przyroda. To przede wszystkim gościnność Gruzinów. Ta legendarna wręcz uprzejmość przeobraziła się wręcz w narodową ideologie. Gruzińskie powiedzenie mówi "Gość w domu jest posłańcem Boga". Elementami gościnności są zarówno tradycyjne potrawy takie jak placek chaczapuri, pierożki khinkali czy kawałki kurczaka w sosie czosnkowym i oczywiście wino. Posiłki za Kaukazu wywołają zachwyt niejednego...

  • Wino ma swoich miłośników, ale coraz więcej osób pije wino ze względu na jego właściwości antyrakowe. Czy słusznie? Wino: Pić czy nie pić?    Fot. 123.RF.COM/PICSEL To fakt, że czerwone wino zawiera antyoksydanty (tutaj pisaliśmy o nich dokładniej) które zmniejszają ryzyko raka. Antyoksydanty zawarte w czerwonym winie to flawonoidy - jedne z najsilniejszych i najskuteczniej wymiatających wolne rodniki. Według badań przeprowadzonych przez badaczy z Grecji i Francji, polifenole zawarte w...