• Informacje na temat:

    grochówka ewa gotuje

Przepisy na temat: grochówka ewa gotuje
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Bardzo łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca i sycąca zupa.

  • Grochówka trochę inaczej ale polecam

  • Tradycyjna grochówka, troszkę inaczej podana.

  • Smaczna, pożywna i sycąca grochówka. W sam raz na jesienne obiadki.

  • Robię jej zawsze więcej ponieważ część mrożę.

  • Dobra , rozgrzewająca zupa

  • Jedna z moich ulubionych zup.

  • Uwielbiam taką grochóweczkę... rozgrzewająca, sycąca, w sam raz na tę porę roku.

  • ulubiona zupka mojego taty:)))

Artykuły na temat: grochówka ewa gotuje
  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...

  • Czy będąc na diecie trzeba całkowicie zrezygnować z alkoholu? Instruktorka fitness Ewa Chodakowska postanowiła omówić z dietetyczką problem kaloryczności alkoholu. Czy alkohol to faktycznie puste kalorie? Jak często możemy pozwolić sobie na lampkę wina czy kieliszek wódki? Ewa Owczarek Kacprzak odpowiada na pytania i rozwiewa wątpliwości wszystkich, którzy lubią tzw. "procenty", a chcą jednocześnie utrzymać dobrą formę.BEBIO/x-news

  • Książka Susan Herrmann Loomis, to opowieść smakach, zapachach, i tradycjach domowej kuchni. Autorka uchyla rąbka tajemnicy, która tkwi w francuskiej sztuce kulinarnej. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Powodów do rozbudzenia w sobie pasji do kulinariów jest bardzo wiele, i często bywają one zaskakując e dla nas samych. Zadecydowaliśmy, że nagrody w postaci trzech egzemplarzy książki trafią do Pani Roksany, Pani Anny i Pani Magdy. Mamy nadzieję, że dzięki tej publikacji,...

  • To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Postanowiłam odczarować resztki. Pokazać, jak bardzo wartościowe produkty wyrzucamy do śmietnika. (...) Bo podróż przez historię kulinarną udowadnia, że najlepsze dania, którymi kuchnie świata dziś się chwalą, gotowane były z odpadków. Zatem resztki na stół. Sylwia Majcher...

  • Lista zakupów, mrożenie niezjedzonych dań i potrawy " na winie" - to najczęściej wspominane przez Was metody na niemarnowanie żywności. Zobaczcie, jakie odpowiedzi nagrodziliśmy w konkursie. Znany kucharz Pascal Brodnicki postanowił podzielić się z nami swoimi sprawdzonymi sposobami, dzięki którym gotuje smaczniej i mądrzej. W swojej książce radzi jak gotować sprytnie, mądrze i smacznie. Osobami, które poznają tajniki kuchni Pascala, są: Pani Ewelina Moje sposoby na nie marnowanie żywności: -...

  • Sous vide to francuskie wyrażenie znaczące mniej więcej tyle, co „bez powietrza" lub „w próżni". To technika kulinarna nazywana gotowaniem w niskich temperaturach, gotowaniem próżniowym lub metodą długiego gotowania. Tak wygląda mięso zapakowane metodą próżniową, gotowe do sous vide.   fot. 123RF.COM Po raz pierwszy opisano tę technikę kulinarną w 1799 roku (wtedy użyto gorącego powietrza, nie wody do ugotowania potrawy). W latach 70-tych ubiegłego wieku we Francji Georges Pralus odkrył,...

  • Jak kupować mądrze, przechowywać sprytnie i gotować pysznie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w najnowszej książce Pascala Brodnickiego, którą możecie wygrać w naszym konkursie. Znany kucharz Pascal Brodnicki postanowił podzielić się z nami swoimi sprawdzonymi sposobami, dzięki którym gotuje smaczniej i mądrzej. W swojej książce radzi jak gotować sprytnie, mądrze i smacznie. Aby wygrać jedną z 3 książek "Kuchnia z pomysłem" wystarczy odpowiedzieć na jedno, proste pytanie....

  • Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne? A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć? Oto książka dla Ciebie! Doświadczeni kucharze - jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu „Top Chef" Telewizji POLSAT - proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny. Znajdziesz tu: - 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser, - 15 przepisów na „...

  • Czy produkty "light" są zdrowsze niż te tradycyjne? Nic bardziej mylnego! Dietetyczka Ewa Owczarek Kacprzak w rozmowie z Ewą Chodakowską obaliła mit produktów z mniejszą zawartością tłuszczu czy cukru. - Zdecydowanie należy unikać produktów oznaczonych „light, slim fit" czy „zero". Są one nie tylko droższe, ale mają mniejszą wartość odżywczą - przekonywała specjalistka ds. żywienia. BeActive/x-news