• Informacje na temat:

    groch łuskany mielenie

Przepisy na temat: groch łuskany mielenie
  • Pasta z zielonego grochu

    Składniki: 1/2 szklanki zielonego łuskanego grochu 1/2 wodorostu wakame (sklepy ze zdrową żywnością)  pęczek natki pietruszki świeżo mielony kolorowy pieprz 2 łyżki sosu sojowego duży(...) przygotowania: 1. Groch namocz na 12 godzin. Wodę z moczenia odlej, groch wypłucz. Wrzuć go z powrotem do garnka, dodaj majeranek, kumin, wodorost wakame i część natki pietruszki. Zalej...

  • Jest, to zupka bardzo pyszna rozgrzewająca ,mocno sycąca

  • Groch z kapustą

    Składniki na 6 porcji: - 1 kg kiszonej kapusty, - 1/2 szklanki łuskanego grochu, - 2 cebule, - 4 łyżki oleju, - 2 liście laurowe, - sól, pieprz ziarnisty, - pieprz mielony, - majeranek. Przygotowanie: Groch opłukać, zalać chłodną, przegotowaną wodą, odstawić na całą noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. Kapustę kiszoną drobno pokroić, jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśniej, można ją...

  • Autorski przepis mojej mamy, kotlety są przepyszne.

  • Zupa drwali

    Składniki na 8 porcji: - 2 l rosołu wołowego, - 3/4 szklanki fasoli, - 3/4 szklanki łuskanego grochu, - 1 jako, - 50 dag mieszanego mielonego mięsa, - 1/2 szklanki śmietany, - liść laurowy, - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Groch i fasolę przebierz, opłucz. Zalej przegotowaną wodą i odstaw na całą noc. Rano odcedź, dokładnie osącz na sitku. Włóż do dużego garnka, zalej rosołem. Dodaj...

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kapusta z łuskanym grochem"

  • Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na krem z grochu łuskanego. Była to totalna improwizacja, a wyszła lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Krem ma bardzo bogaty i głęboki smak, a boczek tylko go podkreśla i przyjemnie chrupie pod zębami. Mogę Wam obiecać niebo w gębie jeśli zdecydujecie się na zrobienie takiej zupy- kremu. ;)

  • Smaczny pomysł na "Groch w kapuście"

  • Nietypowe kotlety na obiad.

Artykuły na temat: groch łuskany mielenie
  • Oczyszczanie zatok. Co robić, o jakiej porze dnia?

    ...połówek łuskanego grochu i podgrzej na patelni. Wsyp do bawełnianego woreczka. Przyłóż kompres na czoło przed snem. Co drugi dzień zrób płukanie zatok Przygotuj roztwór do płukania. Zagotuj...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    ..., to po prostu grochówka według tradycyjnego przepisu. A kuroniówka, którą wszyscy kojarzą za sprawą dziadka, ma tak naprawdę kilka receptur.  W zamyśle to miała być po prostu pożywna zupa, którą dałoby się nakarmić jak największą liczbę potrzebujących i - co najważniejsze - przygotować ją tanio, w warunkach polowych. Stąd też najodpowiedniejsza wydała się grochówka z kiełbasą i ziemniakami. Jedną...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Pyszna rozgrzewka

    ...konserwową, pomidorkami koktajlowymi i podawaj. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 495 kalorii Groch z kaszą i sosem Składniki na 4 porcje: szklanka pęczaku, 15 dag łuskanego grochu, 2 plasterki słoniny(...): 2 łagodne cebule, kostka rosołu wołowego, łyżka smalcu, łyżka mąki, łyżeczka miodu Przygotowanie: 1. Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz co najmniej 5 godzin, a najlepiej odstaw na całą noc. Po tym...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Pokaż nam wyjątkowy przepis na kotlety mielone i wygraj sprzęt marki Ambition! Zawsze w stu procentach realizujesz przepis na potrawy? A może wolisz tworzyć własne interpretacje dań? Jeśli receptura ekspertów kulinarnych jest dla ciebie punktem wyjścia do stworzenia własnej wersji potrawy, ten konkurs jest dla ciebie. Stwórz i prześlij do nas w formie przepisu wraz ze zdjęciem, swoją autorską wariację na temat kotletów mielonych według przepisu Angeliki Witaszewskiej z powyższego filmu. Na...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...