• Informacje na temat:

    grillowany oscypek

Przepisy na temat: grillowany oscypek
  • Szaszłyki z oscypkiem

    Przygotowane w piekarniku lub na patelni grillowej - są równie smacznie!

  • Grillowany oscypek w boczku to świetnia przekąska. Ja mam akurat to szczęście, że mam łatwy dostęp do świeżych i naprawdę wysokiej jakości oscypków. Bo dobry oscypek to podstawa tego przepisu.

  • Street food dla każdego

    Jedzenie na ulicy ma wielu zwolenników. A pod hasłem street foodu nie kryje się wyłącznie azjatyckie jedzenie. Przecież są też rodzime zapiekanki czy grillowane oscypki. To jednak wcale nie wyczerpuje listy przysmaków, które możemy zjeść z food trucka czy przysłowiowej budki.

  • Oscypek i żurawinka doskonałe do winka.

  • 5 pomysłów na szaszłyki

    ...g sera do grillowania (halloumi, oscypek), - 1 cebula, - ząbek czosnku, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - 2 łyżeczki średnio ostrej musztardy, - olej Przygotowanie: Na dip: Zieleninę...

  • Pomysł na oscypki.

  • Sałatka z grilla

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.

  • Wypróbowany przepis na "Grillowany ser"

  • Błyskawiczne roladki z cukinii

    Składniki: 1 mała cukinia 50 g koziego sera lub startego sera słonego typu niewędzony oscypek 1/2 pęczka bazylii 50 g świeżego szpinaku sól morska pieprz czarny świeżo mielony  1 łyżka natki pietruszki  2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: 1. Liście szpinaku umyj i odciśnij na ręczniku papierowym. Cukinię umyj, osusz i pokrój w długie, cienkie plastry. Grilluj ok...

  • Znakomita przekąska do piwa.

Artykuły na temat: grillowany oscypek
  • Ser na śniadanie

    Smażony oscypek z grzankami Skład na 6 porcji: 1 oscypek, 1 cukinia, 3 pomidory, 1 bagietka, 4 łyżki masła, 2 łyżki oliwy z oliwek, ząbek czosnku, sól, po szczypcie suszonej bazylii, majeranku(...) ręcznikiem, a potem grillujemy w piekarniku na ruszcie lub na grillowej patelni po 5-7 minut z każdej strony. Gdy cukinia zmięknie, polewamy ją oliwą i odstawiamy. Kroimy bagietkę i oscypek. Masło...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • ...składniki umieść w rondlu i gotuj przez ok. 15 minut - aż do uzyskania gęstej konsystencji. Do smaku możesz też dodać odrobinę cukru. 1. Wegetariańska z grillowanymi warzywami Przygotuj spód do pizzy...

  • Już w starożytności stosowano różne sposoby pieczenia mięsa - układano je na rozgrzanych kamieniach bądź pieczono na ogniu. Grill, jaki znamy, to jednak pomysł dosłownie ostatnich kilkudziesięciu lat. Fot. 123RF/Picsel Największe zasługi na polu grillowania mieli Indianie amerykańscy, którzy wymyślili pieczenie mięsa na drewnianej kratce ustawionej nad ogniem. Pomysł ten wykorzystał Amerykanin, George Stephen, który w latach 60. XX wieku skonstruował okrągły grill z metalową kratką w środku,...

  • Wielka majówka

    Wiosną i latem dużo wolnego czasu spędzamy na łonie natury. Warto przygotować pyszne potrawy i przekąski, które umilą nam te chwile.

  • ...czyli steki wołowe w skorupce przyprawowej. Głównym składnikiem marynaty jest kumin (druga najbardziej popularna przyprawa na świecie). Najczęściej używana jest w kuchni wschodniej, ma mocny korzenny zapach. Fot. 123RF/Picsel Do przygotowania soczystych steków potrzebujemy: - steki z żebra wołowego - oliwa extra Vergin - kmin rzymski - ziarna kawy - chili - papryka - gruba soli - mielonego pieprz Wszystkie sypkie przyprawy należy zgnieść na proszek. Następnie dodać oliwe z oliwek i...

  • Domowy sos serowy

    Gorgonzola lub Lazur a nawet wędzony oscypek. Wsyp do sosu pierwszą porcję sera i mieszaj, aby się rozpuścił. Dodawaj ser małymi partiami, ciągle mieszając. Sos powinien być gładki, o gęstszej...

  • Wraz z nastaniem ciepłej, wiosennej pogody odkurzyliśmy nasze grille trzymane w zakamarkach piwnicy, by w końcu móc rozkoszować się wspaniałymi potrawami z rusztu. Jeśli masz sprawdzone porady na to, by dania z grilla smakowały wybornie, podziel się nimi i wygraj jedną z trzech książek kucharskich: "Kuchnia domowa: gotowanie krok po kroku" lub "Najlepsze przepisy na sałatki i surówki" oraz zestaw gadżetów Smaker.pl, a także płyty z muzyką i książki. Co zrobić aby wygrać? -> Zaloguj lub...

  • Lato w plenerze: Jak chronić jedzenie

    Przyjęcia w ogrodzie, pikniki, grille, wycieczki – w ciągu najbliższych miesięcy będzie wiele okazji do długich biesiad na świeżym powietrzu. Jak sprawić, żeby serwowane jedzenie było nie tylko pyszne, ale także zdrowe i świeże na dłużej?

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...