• Informacje na temat:

    grillowa misa

Przepisy na temat: grillowa misa
  • Sałata z grillowanym indykiem i śliwkami kalifornijskimi

    ...dodajemy pokrojone śliwki kalifornijskie oraz cebulę, na górze sałaty układamy grillowanego indyka, całość polewamy winegretem tymiankowo-lubczykowym. Sałatę można udekorować gałązką świeżego tymianku...

  • Połączenie warzyw i kurczaka czyli to co wszyscy lubią w troche innej wersji:)

  • Szybka, świeża sałatka.

  • Dziś chcemy się z Wami podzielić pomysłem na grillową sałatkę, która doskonale pasuje do każdego pieczonego mięsa. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

  • Dzisiaj zapraszam na smakowitą i soczystą surówkę w sosie kebab - gyros, która doskonale pasuje do dań z grilla. Sos jest lekko pikantny i świetnie łączy ze sobą wszystkie składniki. Serdecznie polecam - tego dodatku nie może zabraknąć podczas letniego grillowania :D

  • Sałatka na czasie, idealna ma majowe grille :)

  • Niezrównana jako dodatek do grilla

  • Doskonała, wiosenna, pełna witamin :)

  • szybka i smaczna sałatka doskonale pasująca do dań z grilla

  • Domowa przyprawa grillowa

Artykuły na temat: grillowa misa
  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    ...i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sałatka z kuskusem, fetą i grillowanym bakłażanem   Składniki na 4 porcje 130-150 g kuskusu lub bulguru 2 duże pomidory średniej wielkości ogórek(...) godzinę. Bakłażany pokroić w plastry (mniej więcej pół cm), posmarować oliwą, posolić i zgrillować (lub piec 15 mi nut w 180-200°C). Ciepłe bakłażany dodać do chłodnej s łatki. Wymieszać i podać na stół...

  • Gdy na zewnątrz króluje słońce, nie sposób pozostać w domu. Wiosna i lato to idealny czas, aby wraz z rodziną i przyjaciółmi cieszyć się naturą, zwłaszcza, że rozpoczął się sezon grillowy! Fot. materiały prasowe Zastanawiacie się, co wrzucić na ruszt? A może znudziły się Wam standardowe dania? Wystarczy dodać kilka produktów do menu, aby zwykłe spotkania przy grillu przeistoczyły się w odkrywanie nowych, pysznych smaków!Bakłażan, cukinia, gruszka, suszone śliwki i morele. Wiele osób z chęcią...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny luksusu rozsmaruj na talerzu trochę kalafiorowej skordalii i udekoruj ravioli startymi truflami.

  • Majowe leniuchowanie czas zacząć! Majówka, jak każdy wie, nie może obejść się bez trzech rzeczy - ładnej pogody, dobrego towarzystwa i... grilla! Jeśli zatem zamierzasz podczas długiego weekendu grillować, to konkurs ten jest dla Ciebie. Wystarczy, że: 1. Dodasz przepis wraz ze zdjęciem na smaczną potrawę z grilla. 2. Wyślesz e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl: -->link do przepisu --> swój nick A być może zostaniesz jednym z laureatów konkursu. Do wygrania są: --> za pierwsze...

  • Wczoraj 10.05.2012 zakończył się konkurs na najlepszą potrawę grillową. Za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy! Tegoroczny weekend majowy był rekordowo długi. Zatem bez problemu można było oddać się pasji grillowania, czyli tego co Polacy lubią najbardziej. Zobaczcie jakie dania przygotowali nasi laureaci. Pierwsze miejsce postanowiliśmy przyznać 'asminara' za szaszłyki pt. 'Dla każdego coś ulubionego. Drugie miejsce zajęła 'megi110278' za fantastyczne połączenie...

  • Majówka za pasem, a to oznacza, że najwyższy czas pomyśleć, jak przygotować się do tych kilku wolnych dni. Niezależnie od tego czy planujecie wyjazd za miasto czy też odpoczynek w domowym zaciszu, majówka jest dobrą okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego. Fot. materiały prasowe Za co kochamy grillowanie? Przede wszystkim za możliwość odpoczynku. To jeden z najlepszych sposobów na relaks, odstresowanie i dobrą zabawę w kameralnym gronie. Co uwielbiamy grillować? Kiedyś na rusztach królowały...

  • W ciągu ostatnich kilku lat grillowanie stało się w Polsce bardzo popularne. Coraz częściej właśnie taką formę spędzania wolnego czasu wybieramy, spotykając się z naszymi znajomymi w ogrodzie przy pysznym jedzeniu. Fot. 123RF/Picsel No właśnie, na temat walorów smakowych potraw z grilla na pewno nikt nie będzie dyskutował, ale czy jest ono zdrowe? Czy nie rozbija totalnie naszej diety? Czy można zrobić coś, co sprawi, że jedzenie z grilla będzie nie tylko smaczne, ale także zdrowe? Coraz...

  • Dodaj przepis wraz ze zdjęcie do serwisu Smaker.pl i wygraj fantastyczne nagrody! Konkurs rozpoczyna się 24.08.2011 i trwa do 05.09.2011 Lato dobiega końca, sezon grillowy również, ale zanim porzucicie grill w ciemnym kącie możecie zaprezentować swoje ulubione potrawy z rusztu. A przy okazji wygrać niesamowite nagrody. Aby je otrzymać należy: 1. Dodać przepis wraz ze zdjęciem na smaczną potrawę z grilla. 2. Wysłać e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl -->link do przepisu --> swój nick...

  • W poniedziałek (05.09.2011) zakończył się konkurs grillowy. Zoabcz kto zgarnął nagrody! Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń, za które serdecznie dziękujemy jury wyłoniło zwycięzców. Nasze fantastyczne nagrody staną się własnością użytkowników: -->taura -->Lideczka Kolejny konkurs już w czwartek, a w nim do wygrania śliczne filiżanki z logiem Smaker.pl. Zapraszamy do udziału :) Pozdrawiamy Redakcja Smaker.pl

  • Grill to najlepszy sposób przygotowywania jedzenia w gorące dnia. Zanim jednak wrzucicie na ruszt kolejną porcję mięsa, sprawdźcie, czy nie popełniacie któregoś z tych błędów. Sezon grillowy trwa w najlepsze - większość z nas zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie pieczoną kiełbasę. Niestety, przygotowując potrawy na grillu, bardzo często zdarza nam się popełniać błędy, które w znaczący sposób mogą odbić się na naszym zdrowiu. Co gorsza, wiele z nich weszło nam w nawyk i...