• Informacje na temat:

    granola domowa z zurawina

Przepisy na temat: granola domowa z zurawina
  • Domowa granola

    Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

  • Przygotowanie granoli, łącznie z pieczeniem, zajmie góra godzinę. Za to rano wystarczy dodać jogurt lub mleko i mamy wartościowe, smaczne śniadanie dla kilku osób. Serdecznie polecam.

  • Dieta odchudzająca

    Wystarczy, że zgubisz kilka kilogramów, a poczujesz się atrakcyjnie i lekko. Anna Starmach sprawdziła to na sobie. Jej program bazuje na prostych i smacznych przepisach light, które zebrała w nowej książce „Lekkość. Chudnij pysznie”. Oto przykładowe dzienne menu.

  • Szybka domowa granola jest przepyszna, zdrowa i bardzo odżywcza.

  • Świetny dodatek do jogurtu czy też mleka. A smak i zapach domowej granoli jest nie do opisania ;)

  • Granola jest mieszanką płatków zbożowych, orzechów, pestek i suszonych owoców. Wszystko obficie polane i zmieszane z miodem i sokiem owocowym, po czym zapieczone do chrupkości. Przygotowałam granolę cytrusową z rozgrzewającym imbirem i aromatyczną nutą skórki cytrusowej. Granolę podajemy z jogurtem lub mlekiem, a dopełnieniem wartościowego posiłku mogą być świeże owoce. Uwielbiam do takiego śniadania dodać świeże lub mrożone maliny, jeżyny, borówki lub po prostu banana.

  • musli własnej roboty

  • zapraszam do siebie http://charlottegotuje.blogspot.com

  • oczywiście można kupić granolę w sklepie, ale robiąc ja w domu użyjemy ulubionych składników i w odpowiadających nam proporcjach

  • Chrupiąca i orzechowa granola z miodem to fajna i zdrowa alternatywa dla kupnych mieszanek pełnych sztucznych słodzików. Gorąco polecam na pierwsze i drugie śniadanie do jogurtu i owoców :)

Artykuły na temat: granola domowa z zurawina
  • Granola kokosowo-żurawinowa

    Domowej roboty.

  • Szybkie i zdrowe śniadanie, które zaskoczy twoich bliskich? To możliwe. Zobacz krok po kroku, w jaki sposób możesz przygotować wyjątkowy jogurt z granolą. Doskonały jogurt z granolą i dżemem. Kliknij poniżej i zobacz jakie to proste!

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Gosia zaprezentowała przepis na domową szarlotkę. Jabłka 1,8 kg szarej renety 1 szklanka wody 1,5 łyżeczki cynamonu 4 łyżki cukru Kruszonka 3 szklanki mąki 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 82% 3 żółtka Sos angielski 250 ml mleka 150 ml śmietanki kremówki 1-2 laski wanilii 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru Jabłka Jabłka obrać i odszypułkować. Gotować na średnim ogniu w dużym garnku....

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

Wideo na temat: granola domowa z zurawina
  • Domowa granola

    Olej, miód, płatki owsiane, ziarna słonecznika, pestki dyni, płatki migdałów, sezam i suszona żurawina - to składniki, z których Piotr Kucharski przygotował w "Dzień Dobry TVN" smaczną i zdrową granolę domowej roboty. (DDTVN/x-news)