• Informacje na temat:

    gotujemy gulasz

Przepisy na temat: gotujemy gulasz
  • Gulasz - kulinarny hit Instagrama

    Jeszcze do niedawna kulinarnym hitem na Instagramie były bajecznie kolorowe miseczki ze smoothie, zielone koktajle czy pożywne sałatki. Jednak wraz z nastaniem zimy i potrzebą tzw. comfort food hitem stał się gulasz.

  • Gulasz zainspirowany wiosną

  • Gulasz lombardzki w chlebie

    Nudzi cię gotowanie zwykłego gulaszu? Spróbuj tego!

  • bardzo dobre

  • Gulasz z szynki

    ...godziny. Po tym czasie dodaj musztardę, masło, sól i śmietanę. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli gulasz jest zbyt rzadki, zagęść łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody. 

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Prowansalski gulasz rybny

    .... Przypraw do smaku.  3. Na patelni grillowej podsmaż skropione oliwą kromki chleba. Podawaj gulasz z gorącym pieczywem, posypany natką pietruszki, skropioną cytryną.

  • Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i od tamtego czasu zagościł w moim menu jako jedno z najlepszych dań :))

  • Gulasz jagnięcy

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, pokrój, przypraw, smaż na oleju. Dodaj pokrojoną cebulę i cytrynę, podsmaż, wlej wino. Włóż ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidory bez skórki podsmaż na łyżce masła. Dodaj natkę i pestki dyni.  2. Do gulaszu dodaj przyprawy. Duś jeszcze przez chwilę. Wykładaj na talerze, na wierzch ułóż pomidory. 

  • Gulasz zwykle podajemy z pieczywem - to moja na szybko wymyślona wariacja ;) Miałam ugotowane ziemniaki, połówkę młodej kapusty i żadnego pomysłu na ich spożytkowanie... muszę przyznać, że wyszło z tego całkiem smaczne danie :)

Artykuły na temat: gotujemy gulasz
  • Gulasz? Ten przepis warto znać

    Śmietanowy gulasz warzywny? Oto porcja dla czterech osób...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Gulasz z łososia

    ..., gałką muszkatołową i gotujemy 10-15 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Myjemy drugą cytrynę, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Gulasz przekładamy do miseczek, dekorujemy ćwiartką cytryny(...) cebulę i skórkę cytrynową, chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Wlewamy bulion, sok z cytryny, dodajemy mrożony groszek, mieszamy i gotujemy 5 minut. Do śmietany dodajemy mąkę kukurydzianą, mieszamy...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gulasz z ziemniakami

    ...dodajemy pokrojone mięso, cebulę z boczkiem, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Gulasz porcjujemy do misek i podajemy z chlebem lub bułkami. Zobacz również:(...)1. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Do garnka przelewamy bulion, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy, dodajemy mięso i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Gulasz z ziołami

    ...marchewki i kalarepy, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu 6-8 minut. Następnie dodajemy cebulę i chwilę dusimy.  4. Śmietanę mieszamy z mąką i łączymy z warzywami w bulionie. Dodajemy podsmażone mięso i połowę szczypiorku, doprowadzamy do wrzenia. Gulasz posypujemy szczypiorkiem i podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniakami.  Zobacz także:

  • Oprócz cudownych widoków, atrakcji turystycznych i świeżego powietrza, Podhale przyciąga wspaniałą, regionalną kuchnią – bo któż czasem nie marzy o zjedzeniu prawdziwego oscypka, pysznej baraniny czy kultowej już kwaśnicy? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Podhala kształtowała się w ciężkich warunkach. Surowy klimat i bieda zmuszały górali do przygotowywania potraw ze składników prostych, ale pozwalających najeść się do syta. Tak więc na stołach gościły posiłki na bazie ziemniaków, kasz i kapusty....

Wideo na temat: gotujemy gulasz
  • Jak wykonać gulasz węgierski?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na tradycyjny gulasz po węgiersku. Aromatyczne, choć czasochłonne danie zniewala fuzją smaków. Jak przygotować tradycyjny placek oraz gulasz z wołowiny? (Źródło: Kocham gotować/ x-news)

  • Jak przygotować węgierski placek ziemniaczany?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na tradycyjny gulasz po węgiersku. Aromatyczne, choć czasochłonne danie zniewala fuzją smaków. Jak przygotować tradycyjny placek oraz gulasz z wołowiny? (Źródło: Kocham gotować/ x-news)