• Informacje na temat:

    gotowanie zupy jarzynowej

Przepisy na temat: gotowanie zupy jarzynowej
  • Włoska jarzynowa

    ...ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj brokuły i pomidory. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Zupę podawaj z makaronem.

  • Przygotowanie warzyw do zup aby nabrały intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Jarzynowa z kurczakiem

    ...sitku zimną wodą, dobrze osącz. Mięso wyjmij z garnka, pokrój na kawałki. Włóż do zupy. Przypraw ją na pikantnie solą, pieprzem i chili. Wymieszaj z makaronem i posyp szczypiorkiem. 

  • Sprawdzony przepis na "Pulpety w zimowej zupie jarzynowej"

  • Jesienna zupa jarzynowa

    ..., co pozwoli nam na uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji; możemy też wyjąć część warzyw, by przełamać gładkość zupy.  Blendujemy na krem, dolewając ewentualnie bulionu. Gotową zupę przelewamy na...

  • Wypróbowany przepis na "Mięsne pulpety w zupie jarzynowej"

  • Jarzynowa z klopsami

    .... Masło stop, oprósz mąką, zrumień.3. Zasmażkę wymieszaj z odrobiną zupy, wlej do garnka z resztą zupy. Gotuj minutę. Zupę ponownie przypraw, rozlej do kokilek. Do każdej włóż po 3-4 klopsiki.

  • takie moje zupy z dzieciństwa.troche dziwne ale jedne z moich ulubionych a teraz jest najlepszy na to czas

  • 3 najlepsze zimowe zupy odchudzające

    ..., grejpfrut); ● na obiad i kolację - duży talerz zupy według naszych sprawdzonych przepisów (lub innej ulubionej - ważne, żeby była na lekkim bulionie, ugotowanym na piersi drobiowej i z dużą ilością warzyw). Takie zupy dostarczą ci dużo białka, zestaw odpowiednich składników mineralnych i błonnik. Pikantna dyniowa Odchudza dzięki dużej ilości błonnika i dodanym przyprawom, jak: imbir, cebula...

  • Najprostrzy sposób na wykorzystanie niezjedzonej zupy brokułowej.

Artykuły na temat: gotowanie zupy jarzynowej
  • Zupy na zdrowie

    Nasze babcie nie wyobrażały sobie bez nich obiadu. W niedziele na stołach królował tradycyjny rosół z kury. Dziś zupy jemy coraz rzadziej. Szkoda, bo to ważny składnik zdrowego jadłospisu dla każdego, od niemowlaka po seniora. Zupy są podstawą wielu diet, np. odchudzającej i oczyszczającej.  Lekkie, gotowane na wywarach warzywnych lub zmiksowane na krem, mogą jeść rekonwalescenci i osoby...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Fot. 123RF/Picsel Pośród tradycyjnych, wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznej zupy. W niektórych domach jest to czerwony barszcz, w innych grzybowa, a w jeszcze innych treściwa zupa rybna. Pierwsza z nich powinna zostać przygotowana na bazie domowego zakwasu,...

  • Jarzynowa po włosku

    ...miękkości warzyw (ok. 25 minut), następnie dodać krojone pomidory, osolić. 3. Przed końcem gotowania do zupy wrzucić makaron, gotować nie dłużej niż to jest zalecane na opakowaniu. Zupę rozlać do...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Zupa jarzynowa z klopsikami i koperkiem

    Umyj skrzydełka i przełóż je do garnka z wodą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz obraną, pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj ją z mięsem mielonym. Dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz. Uformuj klopsiki. Wrzuć delikatnie klopsiki do gotującej się zupy i gotuj jeszcze około kwadransa. Umyj i posiekaj koperek...

  • Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Fot. materiały prasowe/Food Network Czy zamiłowanie do gotowania towarzyszy pani od zawsze? Zamiłowanie do gotowania jest chyba w moim przypadku genetyczne. Moja mama nie tylko świetnie gotowała, była również autorką książek kucharskich i historykiem kulinarnym. Kiedy chciałam z nią porozmawiać, wiedziałam, że znajdę ją w kuchni. Od małego więc...

  • 10 powodów, dla których warto jeść zupy

    Dietetycy alarmują: jemy coraz mniej zup, a szkoda! Chociaż wielu osobom zupy kojarzą się jedynie z tradycyjną, ciężką kuchnią to w rzeczywistości są one niezwykle wartościowym posiłkiem, który sprzyja szczupłej sylwetce, zdrowiu, wygodzie i dobremu smakowi.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Przygotowując je, warto pamiętać o kilku zasadach, które uchronią nas przed kulinarną katastrofą. Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak i...

  • Noworoczne postanowienia – pyszne, pożywne zupy na cały rok!

    ...nie tylko przez pierwszą część roku – wprowadzenia do naszego codziennego menu zup. Dlaczego? Bo zupy kryją w sobie wiele zalet!

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...