• Informacje na temat:

    gotowanie zupa pieczarkowa

Przepisy na temat: gotowanie zupa pieczarkowa
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - przysłała Andzia

    Przygotowanie: Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki. 1/2 masła rozgrzać w rondlu, dodać pieczarki, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 min. Śmietanę rozbić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, wlać do zupy. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, gałką muszkatołową. Zamieszać i zagotować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na reszcie masła. Dodać ser, wymieszać. Zupę posypać natką...

  • Rozgrzewająca zupa pieczarkowa ugotowana na wieprzowej szynce.

  • Czy znasz makaron z cukinii?

    Cukinia ma wyjątkowo niską wartość kaloryczną - zaledwie 15 kalorii w 100 g. Jest więc idealna dla wszystkich dbających o linię. To warzywo bogate w witaminę C. Zawiera też karoten i witaminy z grupy B oraz witaminę K. Jest dobrym źródłem kwasu foliowego, kwasu pantotenowego oraz choliny. Ma sporo potasu, sodu, fosfor, wapń, miedź i mangan. Przygotowanie makaronu nie jest zbyt trudne. Za pomocą...

  • Moje wydanie zupy pieczarkowej.Smaczna i prosta :)

  • PRL od kuchni: zalewajka, paprykarz i zimne nóżki

    Zupa zalewajka, paprykarz, zimne nóżki, bułka i zapiekanka z pieczarkami - takie były smaki oferowane w PRL. A na deser - woda sodowa...

  • Zupa pieczarkowa pyszna ,sycąca,bezmięsna i aromatyczna.....

  • Szwajcarskie smaki

    ...zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...

  • Pyszna, sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Robiłam pierwszy raz :P

  • Zupa pieczarkowa zdecydowanie jest z kategorii tych jesienno-zimowych. Raczej ciężka niż lekka. Treściwa, sycąca, z dużą ilością warzyw. Ma wyraźny, pieczarkowy posmak a najlepiej smakuje posypana ostrym w smaku serem.

  • Istnieje wiele przepisów na zupę pieczarkową i każdy jest inny...

Artykuły na temat: gotowanie zupa pieczarkowa
  • Pieczarkowa po francusku

    Prosta i smaczna.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Pieczarkowa na wołowinie

    Posypmy posiekaną natką pietruszki

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Zupa krem z pieczarek

    Zupę pieczarkową można podawać również z makaronem pełnoziarnistym lub z grzankami z bułki posypanymi startym parmezanem.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Gorąca zupa to jest to!

    .... Ziołowe kluski gotować ok. dwie minuty w osolonym wrzątku. Podawać z zupą udekorowaną kleksami śmietany i listkami świeżych ziół. Zupa będzie gęsta i bardziej aromatyczna, jeśli zamiast koncentratu(...), paprykę, majeranek), grzybki, poddusić, dodać do bulionu. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pieczarkowa ze świderkami Składniki na 4 porcje: 1 i 1/2 litra bulionu...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarkowa z ziołami Składniki na 6 porcji: pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1-2 kostki bulionu grzybowego, 40 dag wołowiny (np. szponder lub łopatka), 30 dag pieczarek, 10 dag makaronu (kokardki(...) pieprzu, sól, pieprz, ząbek czosnku, świeże, posiekane zioła (koperek, pietruszka) do dekoracji Przygotowanie: 1. Umyte i pokrojone warzywa włóż razem z mięsem do garnka. Zalej wodą, dodaj listek laurowy...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...