• Informacje na temat:

    gotowanie ziemniaki faszerowane zapiekane

Przepisy na temat: gotowanie ziemniaki faszerowane zapiekane
  • Faszerowane łódeczki

    Uwielbiasz ziemniaki? Oto przepis dla ciebie!

  • Ziemniaki faszerowane, zapiekane pod beszamelem.

  • Papryka faszerowana

    Składniki: 8 zielonych papryk 40 dag mięsa mielonego 20 dag ryżu do risotto 2 cebule litr bulionu 20 dag sera żółtego 1 łyżka masła klarowanego natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Papryki umyj, zetnij górę, wyjmij nasiona. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj ryż, smaż, aż zrobi się szklisty, dodaj mięso, smaż...

  • Danie idealne na gorące dni, które idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    ..., rodzynki, majonez, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zawiń surówkę w liście. Podawaj z ziemniakami lub kaszą. Zapiekane cukinie Sposób przygotowania 1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki faszerowane"

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ..., oregano i natką pietruszki. Odstaw na godzinę. Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż je z każdej strony. Przykryj pokrywką, duś 10 minut.  2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Groszek wymieszaj z dwiema...

  • Dziś polecam faszerowane ziemniaki z warzywami, znakomity dodatek do mięsa, zamiast zwykłych gotowanych, nie tylko wyglądają dekoracyjnie, smakują rewelacyjnie.

Artykuły na temat: gotowanie ziemniaki faszerowane zapiekane
  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Obieramy ze skórki, ścinamy wierzch i wydrążamy łyżeczką. Przygotowujemy farsz: Obieramy cebule(...) ser (zostawiając trochę do posypania), czosnek, cebulę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiając ją solą i pieprzem. Nadziewamy masą ziemniaki. Na wierzchu posypujemy resztką...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • ..., aromatycznego tymianku i oregano podkreśli smak potraw z makaronem czy różnego rodzaju zapiekanek. Dzięki niemu przyrządzimy domowy obiad w prawdziwie włoskim stylu.   Sugerowana cena(...), które na pewno okażą się inspirujące w letnich, kulinarnych poszukiwaniach! Na początek przygotujmy pyszne faszerowane cukinie z kurczakiem i pieczarkami. To danie nie tylko świetnie smakuje, ale...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Faszerowane warzywa

    Grzybowe ziemniaczki Składniki po 4 porcje: 4 duże ziemniaki, 50 dag brokułów, sól, 30 dag boczniaków, 25 dag małych pieczarek, 1 cebula, 20 dag śmietany kremówki, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka bulionu w proszku lub vegety, 2 łyżki błyskawicznej zasmażki, 1 żółtko, biały pieprz, 5 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, trybula do dekoracji. Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 30

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • ..., z pieczarkami i serem zapiekane w piecu, w miodzie z czosnkiem, faszerowany szpinakiem,  na dziko z jałowcem,  w piwie. Wszystko jedego dnia.     Dziś mnie napadło na placki.     Stoję więc sobie...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Ziemniaki w roli głównej

    ...przesmażamy na rumiano i dodajemy wraz z posiekanymi ziołami do zupy. Podgotowujemy zupę jeszcze 2-3 minuty i podajemy. Ziemniaki faszerowane Składniki na 6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa(...)Pieczone ziemniaki z boczkiem Składniki na 2 porcje: 6 ziemniaków (mniej więcej tej samej wielkości), 6 plastrów wędzonego boczku, sól, mielony czarny pieprz, łyżeczka suszonego rozmarynu, gałka...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...