• Informacje na temat:

    gotowanie wołowiny gulaszowej

Przepisy na temat: gotowanie wołowiny gulaszowej
  • Gulaszowa z wołowiną

    Sycąca zupa dla miłośników wołowiny...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa gulaszowa z wołowiny z zielonym groszkiem"

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Składniki na 6 porcji: - 60 dag wołowiny, - 40 dag ziemniaków, - 1 marchewka, - pół małego selera, - 1 pietruszka, - pół strąka żółtej papryki, - 2 cebule, - 1,5 litra wody, - 3 łyżki(...) Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść. Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki. Ziemniaki...

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulaszowa"

  • Zupa gulaszowa - Maciej Kuroń

    Składniki: - 2 l wywaru lub wody, - 300 g wołowiny, - 300 g wieprzowiny (lub piersi z drobiu), - 2 cebule, - 2 papryki różnokolorowe, - 600 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, - 2 łyżki słodkiej(...) rosołowe. Przygotowanie: Mięso kroimy w drobną kostkę lub paseczki. Wołowinę przesmażamy, zalewamy wywarem i gotujemy z kminkiem. Wieprzowinę obrumieniamy na tłuszczu dodając pokrojoną cebulę i paprykę...

  • Gulasz z wołowiny

  • Pomysłowe dania z ziemniaków

    ...; Przygotowanie: Czosnek smażymy na oleju, dodajemy mięso, po około 5 minutach dodajemy cebulę, marchewkę, sos, koncentrat, wino, tymianek, rozmaryn. Całość zalewamy bulionem, po trzech minutach(...)! Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego, na przykład wołowiny, 200 g boczku, pół kilograma ziemniaków, 4 ząbki czosnku, 2 cebule, 4 pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 papryki (np. czerwone...

  • Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro.

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...1 l. bulionu 125 g czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju sezamowego 2-3 łyżeczki octu jabłkowego kilka kropli tabasco kawałki jabłka, papryczki chili i mięta do dekoracji Przygotowanie: Mięso(...)   Węgierska zupa gulaszowa Składniki: 400 g wołowiny 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 pomidory po jednej czerwonej i żółtej papryce 1 łyżka sklarowanego masła 2 łyżki koncentratu...

  • Sekret tkwi w rozgotowanym ryżu.

Artykuły na temat: gotowanie wołowiny gulaszowej
  • Zupa gulaszowa

    ...oliwy, wymieszać z koncentratem, dodać do duszącej się pod przykryciem wołowiny. 3. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Po ok. 40-50 minutach gotowania się zupy dodać pokrojone ziemniaki...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Zupa gulaszowa

    Składniki: 500 g wołowiny 500 g wieprzowiny 1,5 litra bulionu mięsnego 2 cebule 4 ziemniaki czerwona i zielona lub żółta papryka por puszka kukurydzy 3 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...) więcej godzinę na małym ogniu. Wieprzowinę umyj, osusz i pokrój na kawałki. Podsmaż i dodaj do gotującej się wołowiny. Cebule obierz, posiekaj i dodaj do mięsa. Przypraw solą, pieprzem i dalej gotuj...

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Składniki na 5-6 porcji: 50 dag wołowiny, 2 cebule, po 1 pietruszce, marchewce, czerwonej i zielonej papryce, 1/2 selera, 1-2 pomidory, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka smalcu, sól, pieprz, ostra i słodka papryka mielona, liście laurowe. Mięso umyć, starannie oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Włoszczyznę obrać, umyć...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    Gulaszowa z boczkiem Składniki na 4-6 porcji: 1 kg wołowiny, 4 duże ziemniaki, 30 dag boczku wędzonego, 1 pęczek włoszczyzny, 2 duże cebule, 1 papryka, 1 szklanka groszku (konserwowy lub mrożony(...) meksykańska z fasolą Składniki na 4-5 porcji: 40 dag wołowiny, 1 cebula, 1 i 1/2 litra wywaru, 2 ząbki czosnku, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 ziemniaki, 2 marchewki, 2-3 łyżki koncentratu...

  • „Pomaganie przez gotowanie” – pod takim hasłem ruszyła akcja marki Knorr prowadzona we współpracy z Fundacją Samodzielność od Kuchni. Fot. materiały prasowe Inicjatywa opiera się na organizacji warsztatów kulinarnych dla wychowanków domów dziecka według programu prowadzonego od trzech lat przez Fundację Samodzielność od Kuchni. Dzięki nim mają oni szansę zdobywania umiejętności gotowania i, co równie ważne, nauki samodzielności. Akcja ma charakter długofalowy - rozpoczęta we wrześniu, będzie...

  • Trzy zupy, które ulżą, gdy dokuczają zatoki

    ...i silnie rozgrzewające. Pozwoli zmniejszyć obrzęk błon śluzowych nosa i zatok. Przepis na zupę: 1 paprykę i 4 obrane ziemniaki kroimy. Tniemy w kostkę 20 dag wołowiny, smażymy na 1 łyżce oleju...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...