• Informacje na temat:

    gotowanie ryzu

Przepisy na temat: gotowanie ryzu
Artykuły na temat: gotowanie ryzu
  • Cudowna moc ryżu

    Dzięki zawartości witaminy B świetnie wpływa na każdą cerę: dojrzałą, wrażliwą, mieszaną.

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu warzyw, ryżu i makaronu

    ...wody dodaj pół łyżeczki oleju, nanieś na włosy i po 10 min. spłucz. Woda po ryżu: - do włosów (bez soli) - doda objętości fryzurze (po myciu polej włosy wodą ryżową, poczekaj 10 min i spłucz...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • To o ryżu warto wiedzieć

    Najpierw ryż dokładnie płuczę, wymieniając kilka razy wodę. Jedną część zalewam dwiema częściami wody i gotuję na wolnym ogniu 10-20 minut.

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Gotuję, nie marnuję!

    ...tylko tym, czego brakuje! Przetwarzaj: Nie zawsze wykorzystujemy wszystko w 100 proc. Ale to nie oznacza, że trzeba wyrzucić zwiędłą marchewkę... Dlatego zamrażaj, susz, pasteryzuj. Piecz, rób dżemy...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF/Picsel W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm....

  • Jak wykorzystać wodę po ugotowanym ryżu?

    ...dodatków ryż znajdziesz w sklepie ekologicznym (jeśli nie jest ci po drodze do eko-marketu, szukaj na półkach produktów z oznaczeniami ekologicznych upraw). Przed zagotowaniem wypłucz dokładnie sporą...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory naszej fantazji, a produkty oferowane przez producentów...