• Informacje na temat:

    gotowanie ryzu

Przepisy na temat: gotowanie ryzu
  • Gotowanie ryżu - sztuka czy dyscyplina?

    Ugotowanie ryżu wydaje się proste. Jeśli jednak zagłębimy się w mnogość przepisów i liczbę jego odmian, sprawa staje się trudniejsza. Na perfekcyjną konsystencję ziaren wpływa i czas gotowania, i rodzaj użytego naczynia, i sposób podgrzewania.

  • pyszne, bezmiesne, alternatywa dla tradycyjnych kotletow

  • Inne, "słodkie" zastosowanie ryżu do sushi

    Kto powiedział, że ryż do sushi może mieć tylko jedno zastosowanie? Jak zachęcają autorzy "Mixu wiedzy kulinarnej", ze specjalnego ryżu warto przygotować pudding, który jeszcze lepiej będzie smakował z owocami albo czekoladą.

  • Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na Leczo z ryżem. Smacznego!!

  • Tajski deser na bazie ryżu

    "Khao niaw ma muang" brzmi jak formuła zaklęcia, a tak naprawdę chodzi o sztandarowy tajski deser, czyli ryż kleisty z mango i kremem kokosowym. Z tym przysmakiem zapozna nas znawczyni azjatyckiej kuchni, Alicja Than.

  • To cos z tego co mialam w domu.

  • Domowe mieszanki przypraw do ryżu

    Możesz je przygotować na zapas i trzymać w zamkniętym słoiczku. Spora szczypta takiej mieszanki dodana do gotowanego ryżu odmieni jego smak!

  • salatka dietetyczna i bardzo szybka do zrobienia.

  • Domowe mieszanki przypraw do ryżu

    Możesz je przygotować na zapas i trzymać w zamkniętym słoiczku. Spora szczypta takiej mieszanki dodana do gotowanego ryżu odmieni jego smak!

  • Co zrobić, żeby gotowanie makaronu trwało jak najkrócej?

Artykuły na temat: gotowanie ryzu
  • Cudowna moc ryżu

    Dzięki zawartości witaminy B świetnie wpływa na każdą cerę: dojrzałą, wrażliwą, mieszaną.

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu warzyw, ryżu i makaronu

    ...wody dodaj pół łyżeczki oleju, nanieś na włosy i po 10 min. spłucz. Woda po ryżu: - do włosów (bez soli) - doda objętości fryzurze (po myciu polej włosy wodą ryżową, poczekaj 10 min i spłucz...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • To o ryżu warto wiedzieć

    Najpierw ryż dokładnie płuczę, wymieniając kilka razy wodę. Jedną część zalewam dwiema częściami wody i gotuję na wolnym ogniu 10-20 minut.

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Gotuję, nie marnuję!

    ...tylko tym, czego brakuje! Przetwarzaj: Nie zawsze wykorzystujemy wszystko w 100 proc. Ale to nie oznacza, że trzeba wyrzucić zwiędłą marchewkę... Dlatego zamrażaj, susz, pasteryzuj. Piecz, rób dżemy...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF/Picsel W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm....

  • Jak wykorzystać wodę po ugotowanym ryżu?

    ...dodatków ryż znajdziesz w sklepie ekologicznym (jeśli nie jest ci po drodze do eko-marketu, szukaj na półkach produktów z oznaczeniami ekologicznych upraw). Przed zagotowaniem wypłucz dokładnie sporą...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...