• Informacje na temat:

    gotowanie margaretka i jej kuchnia

Przepisy na temat: gotowanie margaretka i jej kuchnia
  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Sprawdzony przepis na "Tort Margaretka z bezą i truskawkami"

  • Makaron z fasolą, w języku włoskim zwany pasta e fagioli, to tradycyjne danie prostej kuchni, cucina povera. W zamyśle tanie, z łatwych do zdobycia składników. Bardzo często wegetariańskie, choć w bogatszych wersjach zdarza się użycie pancetty, słoniny albo mięsa. A ja uwielbiam potrawy, które ze swojej natury są wegetariańskie. Podczas ich gotowania nie trzeba niczego zamieniać, poprawiać, udawać. Można dodać wędzonkę albo zamiast niej wędzone tofu, ale nie trzeba. Tradycyjny makaron z...

  • alternatywny sposób parzenia czarnej,wyrazistej kawy metodą drip taki sposób parzenia uwalnia pomału wszystkie aromaty...delikatnie owocowe,orzechowe nawet karmelowe ubóstwiam tą metodę od lat ;-) i polecam wszystkim smakoszom kawy i najważniejsze ;-) warto zainwestować w dobrej jakości ziarna ;-) tu arabica;-)

  • Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Wyrasta z wielowiekowych tradycji kulinarnych, miłości do jedzenia i ucztowania. Mówiąc o niej, zazwyczaj zapominamy jednak, że nie jest jednolita i na południu kraju wygląda zupełnie inaczej niż na północy. Jakie specjały charakteryzują poszczególne regiony Włoch?

  • Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na Leczo z ryżem. Smacznego!!

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia litewska: Kapustka w panierce"

  • Przepis z kuchni Greckiej

Artykuły na temat: gotowanie margaretka i jej kuchnia
  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • PYSZNE to luksusowy magazyn kulinarny stworzony dla tych, którzy uwielbiają jeść, kochają gotować i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami i nieznanymi składnikami. fot. Pyszne/Facebook To pismo zarówno dla osób, dla których przyrządzanie potraw jest pasją i żywiołem, jak i dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, ale nie boją się wyzwań i są otwarci na nowe, smaczne pomysły. W nowej odsłonie magazynu znajdziemy mnóstwo praktycznych porad i wskazówek, kuchnię...

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • Podróże kamperami i przyczepami kempingowymi mają wiele zalet. Bez wątpienia jedną z nich jest znajdująca się w kamperze kuchnia, która nie ustępuje tej, którą mamy w domu. Co może nam zaoferować mobilna kuchnia? Fot. Adobe Stock Kuchenka - gotowanie na małym metrażu Wielogodzinna podróż sprawia, że można zgłodnieć. Wtedy to przydają się kompaktowe, wbudowane płyty kuchenne, które pozwalają cieszyć się domowymi smakami nawet tysiące kilometrów od miejsca zamieszkania. Można je zamontować...

  • „Pomaganie przez gotowanie” – pod takim hasłem ruszyła akcja marki Knorr prowadzona we współpracy z Fundacją Samodzielność od Kuchni. Fot. materiały prasowe Inicjatywa opiera się na organizacji warsztatów kulinarnych dla wychowanków domów dziecka według programu prowadzonego od trzech lat przez Fundację Samodzielność od Kuchni. Dzięki nim mają oni szansę zdobywania umiejętności gotowania i, co równie ważne, nauki samodzielności. Akcja ma charakter długofalowy - rozpoczęta we wrześniu, będzie...

  • Każdy z nas, kto oglądał Harrego Pottera zazdrościł bohaterowi, że je fasolki o smaku kawy, kokosa czy wątróbki. Dziś ciasto o smaku najdroższych perfum czy lodowe chipsy można sobie zrobić... w domu. Wszystko to dzięki budzącej ogromne zainteresowanie na świecie kuchni molekularnej. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia molekularna nieprzypadkowo zwana jest magiczną. Magiczne są zarówno potrawy - jak wspomniana fasola o smaku wątróbki - jak i sposób ich przyrządzania. No bo czy gotowanie potraw w...

  • W kwietniu amatorzy gotowania będą mogli poznać kuchnię odległych zakątków świata, m.in. Urugwaju, Butanu czy Nowej Funlandii – a to za sprawą odwiedzającego miejsca nieznane Anthony’ego Bourdaina. Fot. materiały prasowe 11. sezon bijącej rekordy oglądalności i uhonorowanej nagrodą Emmy serii „Anthony Bourdain: miejsca nieznane" to zapis ostatnich wypraw popularnego, amerykańskiego szefa kuchni. Tym razem odwiedził on zachodnią Wirginię, Nową Funlandię, Urugwaj, Armenię, Butan, Berlin,...