• Informacje na temat:

    gotowanie kluski z serem

Przepisy na temat: gotowanie kluski z serem
  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...

  • polecam na obiad

  • Kluski kładzione z sera białego - przysłała Mieczysława

    Przyrządzenie: Ser przekręcić przez maszynkę i utrzeć z jajkami na masę (najlepiej mikserem). Dodać mąkę. Na wrzącą, osoloną wodę kłaść łyżką niewielkie kluski i gotować na małym ogniu ok.5 min., aż wypłyną na wierzch. Ostrożnie wyjmować łyżką cedzakową. Na talerzu okrasić masłem, można też posypać cukrem.

  • Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na tanią domową pizzę. Smacznego:)

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...: "Kluchy i kapusta". Takie gotowane kluski z kartofli. Nie lane. Z tartych ziemniaków. Ze słodką kapustą, nie kiszoną. Ksiądz mówi: "O, to ja tego nie będę jadł, ja już nie mogę, całe lata czegoś(...) klusek". Nałożył sobie na talerz, zjadł. Patrzę - znów sobie kładzie. Potem mówił: "Taki obiad mógłby być raz w tygodniu, bardzo mi smakował". Kluski ziemniaczane z gotowaną kapustą Białą kapustę...

  • kluski leniwe z białym serem i ziemniakami,ulubione kluski dzieci,mój syn za nimi przepada,polecam dla mam które maja niejadków w domu:)

  • Doskonałe dodatki do obiadu

    Można je stosować jako dodatki do drugiego dania, albo jako samodzielne potrawy. Kluski są często niedoceniane, ale zarówno te tradycyjne jak i przygotowywane według najnowszych mód mogą urozmaicić naszą kuchnię.

  • Wypróbowany przepis na "Kluski z serem, czyli leniwe"

  • Marchewkowe gnocchi - wiosennie po włosku

    ...patelni rozpuszczamy masło, do którego wrzucamy ugotowane kluski. Danie doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na maśle przez minutę. Przed podaniem posypujemy serem. To jedno z tych dań, które można(...) Adyga strangolapreti. Można również wykonać włoskie kluski na bazie ziemniaków i marchewki, dzięki, której zyskają lekko słodkawy smak. Do ich przygotowania potrzebujemy: około 4 upieczonych...

  • Smaczny pomysł na "Kluski gryczane kładzione z serem"

Artykuły na temat: gotowanie kluski z serem
  • Zielone kluski na rukoli

    Gorące kluseczki warto posypać tartym serem, np. włoskim parmezanem lub swojskim oscypkiem.

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Gotowanie po krakowsku zaczyna się od zupy kminkowej. Jej bazą jest domowy bulion drobiowy, choć równie dobrze może to być wywar jarzynowy. Zresztą nie tylko, bowiem w wersji najprostszej zupa(...) których poda sos z suszonych moreli i jabłka. Zobacz cały program: Zupa kminkowa Przygotowanie: Bulion przelać do garnka i zagotować. Wsypać kminek (liczba łyżek zależy od tego, jak...

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½...

  • Jesienne gotowanie

    ...łatwe i skuteczne. Bo oto w naszej kuchni nastanie rewolucja. Nastanie w niej FORKY®.  Gotowanie powinno być przede wszystkim przyjemnością. Stąd całe masy narzędzi, akcesoriów i atrybutów, które mają(...) spędzamy tam tyle czasu, to warto uczynić go jeszcze przyjemniejszym, a samo gotowanie czy smażenie, łatwiejszym. Od idei, przez pierwsze szkice, do gotowego produktu - tak powstał FORKY®. Mam nadzieję...

  • Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Fot. materiały prasowe/Food Network Czy zamiłowanie do gotowania towarzyszy pani od zawsze? Zamiłowanie do gotowania jest chyba w moim przypadku genetyczne. Moja mama nie tylko świetnie gotowała, była również autorką książek kucharskich i historykiem kulinarnym. Kiedy chciałam z nią porozmawiać, wiedziałam, że znajdę ją w kuchni. Od małego więc...

  • Kopytka po włosku

    Kluski podawaj polane masłem i posypane startym serem.

  • Polacy uwielbiają kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. To właśnie za sprawą kuchni chłopskiej w naszym jadłospisie znalazły się nieskończone ilości potraw z kasz i ziemniaków. Najlepszym przykładem...

  • Ciepłe kluchy

    Knedle, kluski, pyzy - klasyka polskiej kuchni.

  • Dla Ślązaków są one niemal świętością. Wielu z nich nie może sobie wyobrazić tradycyjnego, niedzielnego obiadu bez rolady, modrej kapusty i rozpływających się w ustach klusek. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Pcisel Mają różne nazwy. Jedni nazywają je gimuklyjzami, inni twierdzą, że to kluski biołe lub guminowe, a jeszcze inni określają je mianem kartofelmeklez. Poza terenami województw śląskiego, dolnośląskiego i opolskiego nazywa się je zwykle po prostu kluskami...