• Informacje na temat:

    gotowanie fasoli z sodą

Przepisy na temat: gotowanie fasoli z sodą
  • Proponuję dziś przepis na bardzo szybkie i uniwersalne ciasto. Wszystkie składniki po prostu mieszamy w misce, na blachę i do pieca. Do tego ciasta możemy wybrać rodzaj tłuszczu, na każdym się upiecze: na oleju, na maśle i na margarynie. Trzeba tylko pamiętać, że rodzaj tłuszczu wpływa na strukturę ciasta: na oleju będzie cięższe, bardziej wilgotne i nie będzie tak przesychać następnego dnia, na maśle i margarynie będzie, puszyste i aksamitne, ale najsmaczniejsze oczywiście na maśle, ale, na...

  • Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na Leczo z ryżem. Smacznego!!

  • Sycąca pasta, w sam raz na kanapeczki do śniadania. Najlepsza z razowym chlebem i pomidorem na górze. Zawiera dużo błonnika i długo nie pozwala zgłodnieć.

  • Zupa krem z fasoli z puszki,szybka i smaczna

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym się podzielić przepisem na pyszne i proste w przygotowaniu pampuchy na sodzie. Pampuchy możemy zrobić nadziewane lub bez nadzienia i podać z sosem owocowym.

  • Nie jeden powie że to fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Czerwona fasola i nasiona fenkułu, smakuje nieziemsko.

  • Wyjątkowo pyszne kotlety

  • Zdrowe i smaczne danie na obiadek.

  • ciasto jest po prostu PYSZNE, trzeba je zrobić i zjeść..........SMACZNEGO!!!

  • Wypróbowany przepis na "Leczo z fasoli"

Artykuły na temat: gotowanie fasoli z sodą
  • Warzywa strączkowe dobre na nadciśnienie

    ...i majeranku podobnie działają estragon i cząber. Warto też wiedzieć, które zioła najlepiej dodawać do poszczególnych rodzajów: do białej fasoli - majeranek, cząber, kminek do grochu i soczewicy - koper, bazylia do czarnej fasoli i ciecierzycy - tymianek, oregano do fasoli mung i czerwonej - kolendra, imbir. Proste przepisy na dania strączkowe Gulasz z fasolą mung Fasolę namocz i ugotuj na...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • „Babcine” pomysły na pranie

    Nasze mamy i babcie znały triki, dzięki którym ich jedwabne bluzki i puszyste sweterki nie tylko były idealnie czyste, ale także służyły kilka sezonów.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Świat naleśników

    ...pieczenia. Nadzienie: łyżeczka soli, 30 dag czerwonej fasoli, 2 szklanki cukru. Przygotowanie: Sodę wymieszaj z wodą. Do głębokiego naczynia dodaj cukier i wbij jajka, po czym wlej wodę z sodą. Wsyp(...) klonowy. Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z mlekiem. Pod koniec dodaj masło i odstaw na 15 minut do lodówki. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Smaż bez dodatkowego tłuszczu...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...wymieszaj z proszkiem i sodą. Dodaj do masy z oliwą i dokładnie zmiksuj. Napełnij foremki, piecz 25 minut w temp. 180 st. C. Nie możesz żyć bez słodyczy Wcale nie zgrzeszysz, gdy czasem zjesz deser(...), wyjmuj łyżką cedzakową, gdy zaczną wypływać na wierzch. Zjedz z porcją tartej marchewki. Sałatka z tuńczyka ● puszka tuńczyka w kawałkach z wody ● puszka czerwonej fasoli ● 2 ogórki kiszone...

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Gofry gryź!

    ...białej fasoli namoczonej przez noc w wodzie, 2 drobno posiekane łodygi selera naciowego, 1 drobno posiekana czerwona cebula, 1 dobrze poszatkowana marchew, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 drobno(...) fasoli. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj ok. 25 minut, aż zmięknie. Odcedź i odstaw. Zmiksuj seler naciowy z cebulą, marchewką i czosnkiem, przełóż do miski. Zmiksuj też papryczkę. Na...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...