• Informacje na temat:

    gotowane watrobki drobiowe

Przepisy na temat: gotowane watrobki drobiowe
  • Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.

  • Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

    ...sałaty rzymskiej 4 łyżki octu balsamicznego sól, pieprz 150 g wątróbki drobiowej 1 łyżka oleju listki bazylii Przygotowanie: Pokrojone w drobną kostkę szalotki zeszklić na maśle...

  • Znowu banalne danie, bardzo proste, za to strasznie pyszne :-) No i oczywiscie ekspresowe.

  • Podroby z kurczaka i indyka

    Drobiowe żołądki, wątróbki czy serduszka to przysmaki, które dobrze znamy od wielu lat.

  • nie wszyscy lubimy intensywny smak watrobki ...czesto szukamy przepisu na watrobke inaczej ...mam nadzieje ze te kotlety beda wam  smakowaly

  • Składniki na 4 porcje: - 25 dag wątróbki drobiowej, - 25 dag selera korzeniowego, - 10 dag cebuli, - 2 łyżki koniaku, - 2 białka, - sól, pieprz, - majeranek, - 2 łyżki oleju, - pieczywo tostowe na grzanki Przygotowanie: 25 dag wątróbki drobiowej zalej zimną wodą i odstaw na 30 min. Ugotuj 25 dag selera. Wątróbkę osusz, usmaż na tłuszczu z 10 dag posiekanej cebuli. Zmiksuj z selerem...

  • Lekki sposób na wątróbki drobiowe - bez smażenia, bez tłuszczu, a smak wyjątkowy.

  • Budyń po lwowsku z wątróbek drobiowych

    Składniki: - 25 dag wątróbki drobiowej, - 15 dag pieczarek, tłuszcz, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 4 jajka surowe, - tłuszcz i bułka tarta do formy, - sól i pieprz, - kilka listków sałaty, - marynowana papryka, - korniszony i minikukurydza jako dodatki. Przygotowanie: Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Usmażyć...

  • Duszone z cebulą wątróbki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką Coleslaw.

Artykuły na temat: gotowane watrobki drobiowe
  • Przysmak Ludwika: Drobiowa wątróbka z cebulką i jabłkiem

    Ludwik z serialu Rodzinka.pl poleca!

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Podroby na stole

    Piąta ćwiartka to termin oznaczający części tuszy zwierząt, które po uboju nie stanowią żadnej ćwiartki mięsa, czyli podroby. Są to m.in.: nerki, płuca, serca, ozorki, grasice, żołądki, mózgi, nogi, ogony, policzki. Dziś wracają do łask. Jak je wykorzystać? Radzi Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Szaszłyki z tofu

    Składniki: 250 g dyni 6 łyżek octu winnego mirin 150 ml sosu sojowego 2 łyżki sake 2 łyżki cukru kryształu 125 g tofu twardego 250 g wątróbki drobiowej 20 ml oleju Do smaku: Imbir mielony, Chili pieprz cayenne, Sól morska, Pieprz czarny mielony Prymat Obraną dynię kroimy w dość grubą kostkę i gotujemy w osolonej wodzie, tak aby pozostała chrupiąca. W drugim garnku...

  • Dla wielu z nas umycie mięsa przed jego wykorzystaniem to rutynowa czynność. Warto jednak wiedzieć, że może nam to nie wyjść na zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Bakterie rodzaju Campylobacter (głównie Campylobacter jejuni i Campylobacter coli) to jedna z najczęstszych przyczyn zatruć pokarmowych - wywołuje więcej infekcji niż salmonella, E. coli i listeria razem wzięte. Szacuje się, że na świecie pojawia się nawet pół miliarda tego typu zakażeń rocznie. Jak objawia się kampylobakterioza? Chory ma...

  • Siedem składników na wzmocnienie włosów i paznokci zimą

    Witamina A Problem : Włosy matowe i przesuszone. Diagnoza : W diecie mogą być braki witaminy A (wspiera ona produkcję sebum w skórze głowy, co pozwala odpowiednio nawilżyć pasma). Gdzie jej szukać : W pełnotłustym mleku, tranie, tłustych rybach, morelach, marchwi, dyni, zielonych warzywach. Dzienną dawkę pokryje : Żółtko jaja lub porcja (10 dag) wątróbki drobiowej, lub łyżeczka masła...

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Domowe pasztety

    ...(mięso musi być przykryte). Gotuj na małym ogniu ok. 90 minut. Wątróbkę umyj, natnij ostrym nożem w kilku miejscach (lepiej się zaparzy). Z garnka wyjmij ugotowane mięso a do gorącego wywaru włóż wątróbkę(...). Na wierzchu ułóż karmelizowaną cebulę. Pasztet drobiowy w boczku Składniki na ok. 20 porcji: 1 kg ugotowanych udek z kurczaka, 2 ugotowane marchewki, 1 ugotowana pietruszka, 1 mały kawałek...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. Fot. 123RF/Picsel O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie...